Molčan postúpil do semifinále turnaja ATP v Hamburgu, jeho súper skrečoval

TA3 TASR
22.7.2022 21:55

Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do semifinále turnaja ATP v Hamburgu. V piatkovom štvrťfinále s Chorvátom Bornom Čoričom vyhral prvý set 7:6 (7) a v druhom viedol 2:0, keď jeho súper duel skrečoval. Najlepší slovenský singlista sa v boji o finále stretne so Španielom Carlosom Alcarazom.

Molčan postúpil do semifinále turnaja ATP v Hamburgu, jeho súper skrečoval
TASR/AP

Prvý set bol vyrovnaný a ani jeden z hráčov neprišiel o svoje podanie. Prvé brejkbaly sa zrodili až za stavu 5:5 pri podaní Molčana, no jeho súper ich nepremenil. Set tak dospel do tajbrejku, v ktorom Molčan využil tretí setbal. Slovák zobral súperovi podanie v úvodnom geme druhej sady a následne zvýšil čistou hrou na 2:0, duel však už ďalej nepokračoval, keďže Čorič odstúpil.

Najvyššie nasadený hráč Alcaraz zdolal v piatkovom štvrťfinále Rusa Karena Chačanova hladko 6:0, 6:2 a priblížil sa k piatemu titulu v sezóne. "Dnes som hral neuveriteľne. Bol to pravdepodobne jeden z mojich najlepších zápasov tento rok," povedal devätnásťročný Španiel, ktorý predviedol 21 winnerov. Argentínčan Francisco Cerundolo zdolal Rusa Aslana Karaceva v troch setoch 6:3, 4:6 a 7:6 (4) a v semifinále nastúpi proti Talianovi Lorenzovi Musettimu.

Dvojhra - štvrťfinále

Alex MOLČAN (SR) - Borna Čorič (Chor.) 7:6 (7), 2:0 - Čorič skrečoval, Francisco Cerundolo (Arg.) - Aslan Karacev (Rus.) 6:3, 4:6, 7:6 (4), Lorenzo Musetti (Tal.) - Alejandro Davidovich Fokina (Šp.) 6:4, 6:3, Carlos Alcaraz (Šp.-1) - Karen Chačanov (Rus.-7) 6:0, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok