Arsenal dotiahol prestup Zinčenka, s klubom podpísal dlhoročnú zmluvu

TA3 TASR
22.7.2022 21:49

Ukrajinský futbalista Oleksander Zinčenko podpísal v piatok dlhoročný kontrakt s Arsenalom Londýn. Do tímu prichádza z Manchestru City a jeho nový klub mal zaňho zaplatiť 30 miliónov libier. Po angažovaní Gabriela Jesusa ide už o druhú posilu Arsenalu z kádra úradujúcich majstrov.

"Zinčenko je veľmi kvalitný hráč, rozšíri naše možnosti. Nie je to len o postoch, na ktorých môže hrať, ale aj o všestrannosti, ktorú nám poskytne v útoku i obrane," uviedol pre AFP tréner Mikel Arteta. So Zinčenkom spolupracoval aj v City, kde pôsobil ako asistent Pepa Guardiolu.

Dvadsaťpäťročný krajný obranca prišiel do Manchestru City v roku 2016 z ruskej Ufy. Následne odišiel na hosťovanie do holandského PSV Eindhoven a v Premier League debutoval v sezóne 2017/2018. Za tím si pripísal celkovo 128 štartov, no v prechádzajúcom ročníku ich odohral v najvyššej anglickej súťaži len pätnásť.  

S "Citizens" získal štyri ligové tituly, rovnaký počet ligových pohárov a jedenkrát sa tešil aj z FA Cupu. K Arsenalu, ktorý obsadil v uplynulej sezóne piate miesto, sa už pripojil na sústredení v Orlande.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok