Slovensko pripravuje akčný plán. Zastavenie dodávok plynu by bolo pre nás veľkým problémom

TA3 TASR
21.7.2022 12:32

Hoci plynovodom Nord Stream 1 vo štvrtok opäť začal prúdiť plyn, naliehavosti energetickej bezpečnosti musí ministerstvo hospodárstva venovať maximálnu pozornosť. Vyhlásil to predseda Výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský.

d
TASR/AP

Dodal, že úplné zastavenie dodávok plynu cez tento plynovod by pre Slovensko znamenalo obrovský problém. "V posledných týždňoch pracujem spolu s viacerými odborníkmi na koncepcii akčného plánu pre Slovensko, ktorého cieľom je, aby sme neboli závislí od ruských energií a aby sme nemuseli každú chvíľu tŕpnuť, či nám Rusi náhodou nezavrú kohútiky," doplnil Kremský v stanovisku.

Dodávky plynu z Ruska do Nemecka cez plynovod Nord Stream 1 sa vo štvrtok obnovili po 10-dňovej údržbe. Uprostred rastúceho napätia v súvislosti s vojnou na Ukrajine sa európski predstavitelia obávali, že Moskva už plynovod, ktorý je hlavnou trasou dodávok ruského plynu do Nemecka, znova neotvorí. Európska komisia zároveň v stredu navrhla koordinované zníženie spotreby plynu v Európe počas zimy o 15 percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok