Jana Fischera zobrazili na bilbordoch ako člena Ľudových milícií

TA3
31.12.2012 17:42

Kampaň pred prvými priamymi prezidentskými voľbami v Českej republike sa stupňuje. Mimoparlamentná, recesistická Balbínova poetická strana vylepila bilbordy, na ktorých je prezidentský kandidát Jan Fischer zobrazený v uniforme Ľudových milícií, aby znova upozornila na jeho bývalé členstvo v komunistickej strane.

Jana Fischera zobrazili na bilbordoch ako člena Ľudových milícií
ČTK

Jeden z bilbordov, na ktorých je nápis "V KSČ bol, ale v Ľudových milíciách nie!?!", sa objavil napríklad v Plzenskej ulici v Prahe. Tento mesiac sa vyskytlo na rozličných miestach republiky niekoľko pútačov s Janom Fischerom, ktoré hlásali: "Tí najschopnejší boli v KSČ."

Zástupca Balbínovej poetickej strany televízii Nova povedal, že ich k akcii motivovali pôvodné bilbordy, ktoré museli byť na nátlak volebného tímu Fischera odstránené. Odporcovia Jana Fischera kritizujú jeho členstvo v KSČ v rokoch 1980-1989. Jedným z nich je aj herec Tomáš Hanák, ktorý Fischera v klipe minulý týždeň vyzval, aby stiahol svoju kandidatúru a prejavil tak slušnosť voči občanom.

Fischer reagoval vyjadrením, že nie je dôvod na to, aby sa svojej kandidatúry vzdal, keďže v Ľudových milíciách nikdy nebol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok