Nový Mercedes GLC spoznal slovenskú cenu. Na akej čiastke začína základná verzia?

TA3/SZ
20.7.2022 18:30

Len nedávno predstavený Mercedes GLC aktuálne spoznáva slovenskú cenovku za úvodné motorizácie v ponuke. Plug-in hybridné verzie sa zatiaľ v slovenskom cenníku neobjavili

Nový Mercedes GLC spoznal slovenskú cenu. Na akej čiastke začína základná verzia?
Mercedes

Model GLC je už takmer dva roky jedným z najpredávanejších modelov značky. Na úspech predchádzajúcej generácie aktuálne nadväzuje nový model, ktorý prichádza na slovenský trh. Spočiatku budú dostupné tri motorizácie, ku ktorým sa postupne pridajú ďalšie verzie spolu s plug-in hybridnými modelmi. Základ ponuky tvorí model s označením GLC 200 so štvorvalcovým dvojlitrom s maximálnym výkonom 204 konských síl. Za túto verziu si slovenský importér naúčtuje minimálne 57960 eur.

Základný naftový dvojliter s označením GLC 220d disponuje výkonom 197 koní a zaplatíte zaň najmenej 60420 eur. Vrchol ponuky aktuálne tvorí model s označením GLC 300 s výkonom 258 konských síl, ktorý pochádza z benzínového dvojlitru. V základe tento model bude stáť 69696 eur.

Mercedes Mercedes

Ako už býva zvykom, položiek príplatkovej výbavy je takmer nepreberné množstvo. Štandardom je výbava Avantgarde obsahujúca napríklad sedadlá čalúnené kombináciou koženky a látky. Za čalúnenie čisto koženkou zaplatíte najmenej 270 eur a za výhradne kožené čalúnenie zaplatíte prinajmenšom 1968 eur. Odvetrávané sedadlá sú v prípade koženého obkladu nutnosťou. V takom prípade si nachystajte dalších 936 eur.

Mercedes Mercedes

Za športový balík výbavy AMG Line obsahujúci okrem športovejších nárazníkov aj silnejší brzdový systém a množstvo doplnkov vrátane systému na úpravu zvuku motora. Za takto vybavené GLC vám značka naúčtuje 4788 eur. Ak by ste však chceli vzhľad svôjho GLC ešte osviežiť, máte možnosť siahnuť ešte po balíku Night, ktorý obsahuje začiernené prvky dodávajúce autu ešte väčšiu dávku športovosti.

Mercedes Mercedes

Už v základnej výbave dostanete 18 palcové disky kolies, ktoré však môžu byť za príplatok 300-1800 eur až 20 palcové. Dojazdová rezerva nie je štandardom. V tomto prípade vám za ňu značka naúčtuje 300 eur. Čo sa technologickej výbavy týka, tak už v štandarde je pomerne bohatá. Obsahuje napríklad výkonné LED svetlomety či digitálny prístrojový panel prevzatý z triedy C. Ak túžite po ešte výkonnejších svetlometoch môžte zvoliť digitálne LED svetlomety za 1620 eur.

Mercedes Mercedes

GLC 300 má zo všetkých aktuálne dostupných verzii najbohatšiu základnú výbavu. Bez príplatku dostane AMG balík, 19 palcové disky kolies a taktiež aj digitálne svetlomety. Za 3348 eur si môžte objednať technický balík obsahujúci zadnú natáčaciu nápravu či vzduchové pruženie. Aj v tomto prípade je stále množstvo možností, ako svoje GLC vybaviť. Môžte napríklad siahnuť po výkonnom audiosystéme Burmester za 1212 eur, panoramatickej streche za nemalých 1704 eur a zaujímavosťou pri Mercedese je príplatok 450 eur za bočné airbagy vzadu. Časom ponuku obohatia aj ďalšie verzie pohonu spolu aj s plug-in hybridnými modelmi, ktoré ponúknu v čisto elektrickom režime dojazd až okolo 100 kilometrov.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok