Slovensko čaká najteplejší deň. Pripravte sa na horúčavy, platia výstrahy

TA3 TASR
20.7.2022 15:29

V súvislosti s horúčavami už meteorológovia vydali na naše územie výstrahy. Najteplejší deň čaká Slovensko zajtra. Téme sa venovala kolegyňa Veronika Pancuráková, ktorá sa rozprávala s meteorologičkou SHMÚ Nikoletou Hruškovou.

Na väčšine západného Slovenska a v niektorých južných okresoch stredného Slovenska sa môže teplota vyšplhať na 38 až 39 stupňov Celzia. S vysokými teplotami však treba počítať na celom území krajiny.

Výstrahy tretieho stupňa boli vydané pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj, pre väčšinu územia Banskobystrického kraja a niektoré okresy Trenčianskeho kraja. Teploty môžu podľa meteorológov vystúpiť na 38, prípadne 39 stupňov Celzia. 

Pre východné Slovensko a tiež niektoré okresy západného a stredného Slovenska platia výstrahy druhého stupňa. Vzduch sa tam môže zohriať na 35 až 37 stupňov Celzia.

V niektorých severnejších okresoch by teplota mohla vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia. Pre dané územie platia výstrahy prvého stupňa. "Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," pripomína SHMÚ.

Témy: Slovensko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok