Najkurióznejšie správy roka: Dinosaurí podnikateľ či biliardový účet

TA3, SITA
31.12.2012 11:37

Rok 2012 priniesol na celom svete množstvo kurióznych udalostí. Je medzi nimi napríklad líška zlodejka, kňaz, ktorý odhryzol kolegovi ucho či podnikateľ, ktorý si zmenil meno na Tyrannosaurus Rex.

Najkurióznejšie správy roka: Dinosaurí podnikateľ či biliardový účet

Falošná milióndolárovka

Istý Michael Fuller sa pokúsil v jednom z obchodov reťazca Walmart v Severnej Karolíne zaplatiť falošnou milióndolárovou bankovkou za tovar v hodnote 467 dolárov. Muž si chcel kúpiť napríklad vysávač či mikrovlnnú rúru, pričom trval na tom, že bankovka je pravá. Zamestnancov obchodu sa mu však presvedčiť nepodarilo a nakoniec skončil s putami na rukách.

Poľský študent výtvarného umenia Andrzej Sobiepan nechcel čakať na uznanie svojej tvorby desiatky rokov a tak jedno zo svojich diel tajne vystavil v meste Wroclaw. Zeleno-biely obraz, na ktorom je padajúci list agátu, umiestnil na stenu Národného múzea v časti súčasného poľského umenia, keď sa člen strážnej služby pozeral iným smerom. V múzeu si to všimli až po troch dňoch.

Štyridsaťšesťročný Škót Brian Ettles sa začiatkom januára rozhodol ukončiť svoj život utopením sa v drevenej nádrži s objemom 50-tisíc litrov, ktorá sa používa na začiatku procesu destilácie whisky. Stalo sa tak v Glenfiddichskom liehovare, kde Ettles pracoval 23 rokov. Na miesto tragédie zavolali záchrannú službu i požiarnikov, v čase ich príchodu bol však už Ettles mŕtvy.

Plyšový zabiják

Vystrašení ľudia v americkom meste Houston zavolali hasičov, keďže na streche hotela zbadali takmer 2,5-metrového tigra. Hasiči sa následne pomocou žeriavu k mačkovitej šelme opatrne priblížili a s obavami očakávali útok. Zviera sa však nehýbalo a o chvíľu bolo jasné, že je to len plyšová hračka.

Štvorročný chlapec z mesta Meriden v americkom Connecticute počas prestávky v škôlke pred svojou učiteľkou vytiahol z kabáta deväť vreciek marihuany. Učiteľka od chlapca drogy okamžite zobrala a zavolala policajtov. Tí uviedli, že deväť samostatne zabalených vrecúšok vyzeralo byť pripravených na predaj.

Hladné bábätko

Trinásťmesačný Izraelčan Imad Aleeyan vystrašil svoju matku, keď ho zbadala žuvať hlavu 30-centimetrového hada. Matkin krik privolal susedov, ktorých pohľad na dieťa s hadom tiež šokoval. Jeden z nich mu napoly mŕtveho plaza vytrhol z úst a zabil ho. "Keď ho vytiahol, Imad začal plakať," vyjadrila sa chlapcova teta Yashim Shahin. Hlava bola podľa nej úplne dohryzená, hoci mal chlapček len šesť zubov.

Desaťročný chlapec z Francúzska sa pokúsil dostať sa do školy otcovým autom po tom, ako zmeškal autobus. Pridal sa k nemu aj jeho o rok mladší kamarát, ktorý autobus tiež nestihol. Dieťa prešlo takmer dva kilometre, jeho výlet však ukončil náraz do stĺpu elektrického vedenia v obci Valence. "Bol som pripútaný," povedal údajne policajtom chlapec, ktorý pri nehode neutrpel žiadne zranenia.

Nemecký policajt robil 22 rokov obhliadky v policajnom aute bez vodičského preukazu. Vodičák policajta z bývalej NDR mu povoľoval len šoférovanie traktorov a motocyklov. Policajný hovorca Bernard Wessner povedal, že na omyl prišli, až keď si spomínaný policajt musel zmeniť vodičák, pretože začal nosiť okuliare. "Muž bol v polícii počas komunizmu, keď policajti nemuseli nevyhnutne robiť obhliadky v autách. Po páde Berlínskeho múru si nikto nevšimol, že nemá vodičák," uviedol hovorca polície.

Bezzubá lupička

Bezzubá žena vykradla banku v Pensylvánii, pretože potrebovala peniaze na umelý chrup. Štyridsaťdeväťročná Evelyn Marie Fuller podala bankovému úradníkovi lístok so žiadosťou o neznámu sumu a varovaním, že má zbraň. Počas celej lúpeže mala sklonenú hlavu a nerozprávala. Polícia zverejnila fotografie podozrivej, ktorú zachytila bezpečnostná kamera, a podľa nich ju identifikoval jej známy. Požičal jej totiž kabát, ktorý mala oblečený na fotografii.

Lietadlo Boeing 767 austrálskej spoločnosti Qantas muselo začiatkom februára núdzovo pristáť pre zapáchajúcu plienku na palube. Lietadlo bolo na ceste z Darwinu do Brisbane, keď sa cestujúci začali sťažovať na zápach. V takejto situácii musia lietadlá spoločnosti pristáť hneď, ako sa dá. Po pristátí sa zistilo, že výpary pochádzali z mimoriadne zapáchajúcej plienky, ktorú niekto vopchal do toalety.

Istý Škót vyhral 5,1 milióna libier v online hre vďaka štekajúcemu psovi. Ten ho v noci zobudil a keďže nemohol znovu zaspať, rozhodol sa zabaviť sa na internete. Na portáli Betfred.com stavil jednu libru na virtuálnom hracom automate. Po niekoľkých kolách už mal na konte 250 libier (300 eur). Vtedy sa rozhodol pre hru Beach Life s veľkým jackpotom, ktorý už po šiestich kolách získal a vďaka hlučnému psovi sa stal milionárom.

Pozor na otca na Facebooku

Otec tínedžerky Hannah Jordan zo Severnej Karolíny vpálil deväť guliek do dcérinho laptopu po tom, ako sa na neho na sociálnej sieti Facebook sťažovala vo svojom statuse. Dievča si ho pred ním zabudlo zablokovať a svojho rodiča poriadne nahnevalo. Tommy Jordan dokonca sám seba pri ničení dcérinho počítača nakrútil a video zverejnil na YouTube. Vo videu dcére odkazuje, že si môže kúpiť nový počítač, ak si ho sama zaplatí. Tiež od nej chce peniaze za guľky, ktoré použil na zničenie laptopu.

Brazílčan Ricardo Sergio Freire de Barros sa pokúsil vybrať peniaze z bankového účtu na základe dokladu o totožnosti s fotografiou amerického herca Jacka Nicholsona. Podvodník, ktorý na falošnom doklade použil meno Joao Pedro dos Santos, je o 33 rokov mladší ako oscarový herec a vôbec sa na neho nepodobá. Polícia Nicholsona na fotografii okamžite spoznala a muža na mieste zatkla.

Devätnásťročný Ryan Kitching zo škótskeho mesta Penicuik našiel výherný žreb v hodnote 53-tisíc libier po tom, ako ho matka prinútila upratať si izbu. Tínedžer počas upratovania narazil na 12 starých žrebov, z ktorých jeden mu priniesol nečakanú výhru. "Nemám slov. Bol to asi najšťastnejší deň môjho života," uviedol chlapec. "Chcel som ich vyhodiť, ale v poslednej chvíli som začal mať taký zvláštny pocit, že by som ich mal skontrolovať. Keď ma mama bude nabudúce otravovať s upratovaním izby, nemusí mi to vravieť dva razy," dodal.

Rebekah Speight z Nebrasky predala v marci tri roky starý vyprážaný kurací medailónik, ktorý nápadne pripomínal profil amerického prezidenta Georgea Washingtona. Neznámy záujemca ho získal v dražbe na portáli eBay za 8100 dolárov. Speight našla zvláštny medailónik pred troma rokmi v jednej z reštaurácií siete rýchleho občerstvenia McDonald's. Keď šla vyhodiť zvyšky, ktoré jej deti nevládali zjesť, všimla si podobnosť vyprážanej 'nugetky' s prvým prezidentom Spojených štátov amerických. "Rozhodla som sa, že ju vezmem domov a tento šialený nález ukážem manželovi. Neveril vlastným očiam. Nasmiali sme sa na tom, že to dáme na eBay," vysvetlila vo svojej ponuke na portáli.

Policajtov v britskej dedinke South Hiendley v marci privolal pes, ktorý sa škrtil šnúrou od telefónu. Dvojročný baset George sa do nej zamotal v čase, keď bol sám doma a v panike sa mu podarilo vytočiť číslo 999, ktoré je vo Veľkej Británii určené pre privolanie okamžitej pomoci. Operátor zachytené zvuky vyhodnotil ako volanie o pomoc a na miesto vyslal policajnú hliadku. Policajtov do domu vpustil sused, ktorý nakoniec Georgea našiel, ako sa dusí. "Bol úplne vystrašený a nedokázal sa vyslobodiť. Na telefóne bol odtlačok jeho labky, ktorú použil, aby zavolal 999 - doslova si zachránil život," uviedol.

V americkom Connecticute zas museli policajti pomôcť mužovi, ktorý si v sexshope skúšal putá a tie sa následne zasekli. Podľa policajta Eda Koethera si predavači s putami nevedeli poradiť, preto zavolali pomoc. Síce boli podobné tým, ktoré používa polícia, no ani jedným z kľúčov sa ich nepodarilo odomknúť. Preto ich nakoniec museli odrezať.

Druhohorný biznismen

Tyler Gold z Nebrasky si zmenil meno na Tyrannosaurus Rex, pričom na súde uviedol, že sa chce volať rovnako ako mäsožravý dinosaurus preto, že toto meno je podľa jeho slov štýlovejšie. "Pre mňa ako podnikateľa je dôležité zvučné meno, a nové meno je ľahko rozpoznateľné," vysvetlil. Oficiálne sa teraz volá Tyrannosaurus Rex Joseph Gold.

Mladíci z Nórska si chceli zblízka pozrieť a nakrútiť líšku a ako návnadu použili iPhone, na ktorom pomocou aplikácie zapli zvuky imitujúce králika. Na ich prekvapenie zviera smartfón chytilo do tlamy a ušlo s ním preč. Jeho majiteľ Lars Andreas Bjercke preto líške ihneď zavolal. Zviera hovor prekvapujúco dokázalo prijať, no počas ich päťminútovej "konverzácie" líšku nepresvedčil, aby mu iPhone vrátila. Ešte väčší šok čakal majiteľa po tom, čo mu jeho kamarát na sociálnej sieti Facebook na druhý deň napísal, že mu od neho prišla SMS so zhlukom písmen a znakov.

Manželia Billy a Amanda Prenticeovci z Tennessee sa tešili z dieťatka už päť hodín po tom, ako sa dozvedeli, že budú rodičmi. O potomka sa pritom snažili štyri roky, no keďže sa Amande Prentice nedarilo otehotnieť, s manželom už pomýšľali na adopciu. Amandu niekoľko dní pred pôrodom začali trápiť záchvaty, a preto ju hospitalizovali. Dva dni nebola pri vedomí a keď sa prebrala, lekári ju informovali, že zdravotné problémy súvisia s tehotenstvom. Ona im prekvapene odpovedala, že vôbec netušila, že čaká dieťa.

Istá Austrálčanka zas porodila vo svojom aute na čerpacej stanici po tom, čo počas cesty do nemocnice uviazla v dopravnej zápche v meste Mosman severne od Sydney. Pracovníčka stanice Reddy Dutam pre denník The Daily Telegraph uviedla, že ju šokovalo, keď dnu vbehol jeden zo zákazníkov a povedal jej, že vonku v aute rodí nejaká žena. Žene po pôrode zavolali paramedikov, ktorí ju a jej novorodeného syna previezli do miestnej nemocnice.

Istá Solenne San Jose z francúzskeho mesta Pessac dostala telefónny účet na 11,721 biliardy eur. Stalo sa tak po tom, čo predčasne ukončila zmluvu s telefónnou spoločnosťou Bouygues Telecom. Žene povedali, že za predčasné ukončenie kontraktu bude musieť zaplatiť poplatok, ktorý bude započítaný do jej poslednej faktúry. Keď jej však táto faktúra prišla, San Jose zistila, že má zaplatiť spomínaných 11,721 biliardy eur. Aj keď jej bolo hneď jasné, že musí ísť o chybu, spoločnosť spočiatku trvala na zaplatení tejto astronomickej sumy. Neskôr sa jej však podarilo predstaviteľov Bouygues Telecom presvedčiť, že ide o omyl, a tí jej následne poslali opravenú faktúru na 117,21 eura. Podľa nich išlo o tlačovú chybu a žene nakoniec celú sumu odpustili.

Záchrana nafukovacej panny

Osemnásť policajtov zachraňovalo v čínskej provincii Šan-tung nafukovaciu pannu v domnení, že ide o topiacu sa ženu. Záchrannú akciu odštartovali v stredu 11. júla po tom, čo dostali správu, že v jednej z riek sa topí nejaká žena. Ihneď vyrazili na miesto, kde na vyslobodzovaní pracovali takmer hodinu. Záchrannej akcii na brehoch rieky sa prizeralo asi tisíc divákov, ktorí dokonca požiarnikom zablokovali príjazdovú cestu. Keď policajné zložky napokon zistili, že nejde o človeka, ale o sexuálnu pomôcku, ukázali ju ľuďom. Mnohí rodičia hneď zakryli oči svojim neplnoletým potomkom a urýchlene opustili miesto udalosti.

Istý Nemec si pomýlil zvuky vibrátora s lupičom a dokonca pre to zalarmoval políciu. V noci totiž počul hluk, ktorý identifikoval ako vŕtačku zlodeja pokúšajúceho sa násilne otvoriť dvere. Vibrácie vraj boli také silné, že sa mu triasli kachličky v kuchyni. Policajti nakoniec v suteréne domu v meste Bochum našli iba vibrátor, ktorý spadol z police a zapol sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok