Na úrade vlády robili rekonštrukciu stretnutí v kauze Súmrak, prítomní boli Imrecze aj Makó

TA3 TASR
19.7.2022 09:15

Súmrak na úrade vlády. Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry tam v utorok robili rekonštrukciu údajného utajeného stretnutia expremiéra Roberta Fica s vrcholovými predstaviteľmi finančnej, či daňovej správy z roku 2017. Prítomní boli aj František Imrecze a Ľudovít Makó.

Národná kriminálna agentúra požiadala ÚV SR o súčinnosť minulý týždeň. "Úrad vlády na základe súhlasu premiéra Eduarda Hegera žiadosti vyhovel a sprístupnil areál a všetky potrebné kancelárske priestory," priblížili. Na utorkovú rekonštrukciu údajných stretnutí v kauze Súmrak upozornili viaceré médiá. Na mieste sa nachádza aj bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v apríli v rámci akcie Súmrak obvinil expremiéra Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok