Slováci chystajú nový krátky film. Tvorcovia chcú dať šancu aj mladým talentom

TA3
19.7.2022 07:00

Mladí slovenskí tvorcovia zo spoločnosti EMEDI productions, ktorých filmy oslovili najmä na svetových festivaloch, chystajú ďalšiu novinku. Vo filme s názvom Dokonalosť sama si zahrajú aj známi herci ako Soňa Norisová či Marko Igonda. S jeho natáčaním ale môžete pomôcť aj vy.

Slováci chystajú nový krátky film. Tvorcovia chcú dať šancu aj mladým talentom
Profimedia ilustračné

EMEDI productions združuje mladých slovenských tvorcov, ktorých víziou je najmä osloviť široké publikum odvážnymi témami a stať sa tak hybnou zmenou v spoločnosti. Ide už o ich tretí krátkometrážny film. Doteraz sa im darilo sa najmä na svetových festivaloch, odkiaľ si odniesli už 13 výhier. Podporu sa so svojím projektom rozhodli hľadať aj na StartLabe.

Dokonalosť sama EMEDI Productions

Do nového filmu s názvom Dokonalosť sama si pozvali Soňu Norisovú či Marka Igondu, postavy v ňom stvárnia však aj Diana Míková, Tomáš Magát a Tadeáš Bolo. Vo filme si zahrajú aj regionálni divadelní herci a herečky – Lujza Šoltésová, Peter Lejko a ďalší. Okrem toho sa do práce na filme zapojil aj módny návrhár Kristián Stanko, ktorý ušil kostýmy. Titulnú pieseň skomponoval Matúš Hrnčiar, spevu sa ujala Barbora Švidraňová.

Kostýmy pre film Dokonalosť sama. EMEDI Productions

Film má podľa jeho tvorcov kriticky apelovať na aktuálnu spoločnosť. Podľa EMEDI productions zabúdame na pravé hodnoty a rútime sa v ústrety niečomu, čo je síce na oko krásne, no v praxi nefunkčné a v konečnom dôsledku nezmyselné a toxické.

„Rodinnú večeru Weissovcov preruší nečakaný telefonát, ktorý navždy zmení ich život. Naoko príjemná atmosféra rodinného stretnutia sa mení na boj o slobodu. Staň sa súčasťou nášho sna vytvoriť strhujúci film o téme, ktorá sa dotýka všetkých z nás. Ako by si žil svoj život, keby ti nezáležalo na názore ostatných?“ píšu o filme jeho tvorcovia, ktorých cieľom je aj týmto spôsobom dať šancu mladým talentom.

Ich doterajšie filmy s názvami Bytosť a Posledná sa dostali celkovo na 55 festivalov vo svete, pričom si z nich odniesli celkovo 13 výhier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok