V americkej Indiane sa strieľalo, hlásia obete. Útočníka zabil ozbrojený civilista

TA3 ČTK
18.7.2022 07:06

V nákupnom centre v meste Greenwood v americkom štáte Indiana zostali po streľbe v nedeľu večer štyria mŕtvi, vrátane páchateľa. Dvaja ľudia boli zranení, uviedla polícia. Strelca podľa nej zabil legálne držanou strelnou zbraňou civilista. K motívu streľby zatiaľ nie sú informácie.

Polícia bola privolaná krátko pred 18.00 h miestneho času do obchodného centra Greenwood Park Mall, kde údajne padli výstrely v priestore pre stravovanie, uviedol na tlačovom brífingu zástupca polície Chris Bailey. V oblasti podľa neho nepretrváva nebezpečenstvo. Streľba sa zrejme obmedzila na food court nákupného strediska, kde muž s puškou spustil streľbu, potom ho zastrelil ozbrojený civilista.

Strelec vošiel do nákupného centra s puškou a niekoľkými zásobníkmi s nábojmi a začal strieľať v stravovacom priestore, uviedol šéf polície v Greenwoode Jim Ison.

"Sme znechutení tým, že sa udialo ďalšie nešťastie tohto druhu v našej krajine," povedal Bailey.

Zastavil ho takmer hneď

Strelca zabil 22-ročný muž zo susedného okresu Bartholomew. Mal pri sebe legálne držanú strelnú zbraň, povedal Ison. "Skutočným hrdinom dňa je občan, ktorý mal pri sebe v stravovacom priestore legálne držanú strelnú zbraň a dokázal strelca zastaviť takmer hneď, ako spustil," zdôraznil Ison. Polícia zabavila podozrivý batoh, ktorý bol v kúpeľni neďaleko gastronomického priestoru.

Štyria z ľudí zasiahnutých streľbou boli ženy, nie je ale jasné, akého pohlavia boli obete, ktoré zraneniam podľahli. Medzi dvoma zranenými, ktorých stav je stabilizovaný, je aj 12-ročné dievča.

Nedeľná streľba bola posledná z radu podobných udalostí z posledných mesiacov. Na Deň nezávislosti strieľal v americkom meste Highland Park neďaleko Chicaga do sprievodu mladý muž. Zahynulo sedem ľudí a ďalších zhruba 30 utrpelo zranenie.

Na konci mája 18-ročný mladík Salvador Ramos na škole v texaskom Uvalde zastrelil 19 detí a dve učiteľky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok