Zelenskyj si pripomenul ôsme výročie zostrelenia lietadla, Rusko účasť na incidente popiera

TA3 TASR
17.7.2022 18:14

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vydal v nedeľu sústrastné vyhlásenie k ôsmemu výročiu zostrelenia komerčného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines nad Doneckou oblasťou v roku 2014, keď zahynulo všetkých 298 ľudí na palube, väčšinou Holanďanov. Informoval o tom portál britského denníka The Guardian.

Zelenskyj si pripomenul ôsme výročie zostrelenia lietadla, Rusko účasť na incidente popiera
TASR/AP

Zelenskyj na Twitteri napísal: "Na ôsme výročie havárie letu MH17 sme v myšlienkach s príbuznými a priateľmi nevinných ľudí, ktorých zabilo Rusko. V súčasnosti Rusko pokračuje v rozsievaní žiaľu a smrti na ukrajinskej pôde. Ale trestu nič neunikne. Každý zločinec bude postavený pred spravodlivosť!"

Počas prebiehajúcej invázie Ruska na Ukrajine vníma medzinárodné spoločenstvo tohtoročné výročie zostrelenia lietadla ešte silnejšie. Rusko totiž stále popiera účasť na zostrelení letu MH17 z Amsterdamu do Kuala Lumpur - aj napriek zisteniam medzinárodného vyšetrovania, v rámci ktorého množstvo svedkov uviedlo, že videlo, ako bol protilietadlový raketový komplet Buk tajne prepravený cez hranicu z Ruska na Ukrajinu len niekoľko hodín pred tým, ako 17. júla 2014 zostrelil komerčné lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny.

Ukrajinská generálna prokurátorka Iryna Venediktovová tiež vydala na ôsme výročie havárie ostré vyhlásenie vyzývajúce medzinárodné spoločenstvo, aby podniklo kroky proti Rusku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok