Fico nazval Naďa vojnovým štváčom. Strana OĽaNO podľa neho už neexistuje

TA3
16.7.2022 12:10

Zástupcovia strany Smer-SD, na čele s jej predsedom Robertom Ficom, preberali v sobotu na tlačovej besede nákupy vojenskej techniky podporované ministrom obrany Jaroslavom Naďom.

Strane Smer-SD sa nepáčia postupy ministra obrany Jaroslava Naďa, ohľadom nákupu vojenskej techniky od fínskej firmy Patria za 480 miliónov eur. Členovia strany podajú trestné oznámenie na generálnu prokuratúru. Hovorí o podozrení zo spáchania "obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu prípravy". 

"Nákup je od začiatku netransparetný a pre Slovensko nevýhodný. Vláda SR sa veľmi nezodpovedne zbavuje vojenskej techniky a nakupuje drahú techniku zo zahraničia," povedal Fico.

Ďalej pokračoval: "Povedzme si, čo všetko v tomto obchode smrdí. Vláda ide kúpiť 76 vojenských vozidiel typu 8x8 od firmy, kde sa evidujú korupčné škandály v niekoľkých európskych krajinách. Navyše parametre tých vozidiel sú oveľa horšie, ako parametre vozidiel, ktoré ponúkali mnohé iné spoločnosti."

Predseda strany Smer -SD obviňuje Naďa zo sústavného klamania vlády a celej spoločnosti. "Aby si pán Naď prikryl toto obstarávanie, dal si vypracovať štúdiu, na ktorej pracovalo 60 odborníkov, o ktorých nikto nič nevie. Uvádza sa v nej, že ročná suma na udržanie tohto vozidla je približne 50-tisíc eur ročne, naša vláda hovorí, že je to len 8-14 000," uviedol Fico.

Robert Kaliňák uviedol, že máme priestor a znalosti na to, aby sme si potrebnú vojenskú techniku vyrobili sami na Slovensku. Namiesto toho, budeme podľa zmluvy len montážnikmi. 

"Ide o ekonomickú vlastizradu," vyhlásil Fico.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok