Uprostred davu ľudí vybuchol ohňostroj, o život prišiel sedemročný chlapec

TA3
15.7.2022 19:55

Počas osláv Dňa dobytia Bastily v meste Cholet na západe Francúzska prišiel o život sedemročný chlapec a jeho 24-ročná sestra. Incident sa odohral, keď uprostred davu ľudí vybuchol ohňostroj.

Silvester ohňostroj ilu 1140 px SITA AP
SITA/AP

Starosta Choletu Gilles Bourdouleix uviedol, že obete sa nachádzali aj s ďalšími rodinnými príslušníkmi na miestnom futbalovom ihrisku približne 50 metrov od miesta, kde sa odpaľovala pyrotechnika. Jedna z rakiet explodovala medzi ľuďmi, pričom sedemročný chlapec bol na mieste mŕtvy.

 Jeho 24-ročná sestra následne dostala infarkt, ktorému podľahla. Niekoľko ďalších prítomných ľudí utrpelo zranenia.

Miestni vyšetrovatelia začali trestné stíhanie vo veci neúmyselného zabitia. Podľa prokurátora Érica Bouillarda prvotné dôkazy naznačujú, že jeden z blokov ohňostroja nefungoval správne, došlo k výbuchu, a ten vystrelil niekoľko rakiet.

 Starosta Bourdouleix však vyhlásil, že spoločnosť, ktorá zabezpečuje ohňostroje, je spoľahlivá. Organizátori podľa neho nepredpokladali, že ľudia budú sledovať ohňostroj z ihriska. V meste Cholet sa tradičné ohňostroje pri príležitosti Dňa dobytia Bastily konali po dvojročnej pauze zapríčinenej pandémiou koronavírusu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok