Trenčín podľahol Popradu

TA3, SITA
30.12.2012 22:43

V zápase tabuľkových susedov sa stretli mužstvá Popradu a Trenčína. Dukla po predchádzajúcom domácom víťazstve nad lídrom zo Zvolena prišla pod Tatry dobre naladená.

Hokej - Tipsport extraliga - 33. kolo:

HK Poprad - Dukla Trenčín 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Góly: 4. Klouda (Vandas), 6. Matúš Paločko (S. Takáč, Gríger), 7. Balán (D. Buc, Kovačevič), 24. Gríger (Matúš Paločko, S. Takáč)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hradil, Husička (obaja ČR) - Gavalier, Tornay (obaja SR), 1805 divákov

Zostavy:

Poprad: Westlund - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, M. Kurali, Dinda - Vandas, Klouda, Hvila - R. Tomas, Balán, D. Buc - Sabolič, Ľ. Vaic, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, Matúš Paločko

Trenčín: Kutej (52. Kompas) - J. Koma, Imrich, Pozník, Vizváry, E. Bednár, T. Bokroš, Nemčík, Habšuda - J. Pardavý st., Marosz, Jakub Gašparovič - Sojčík, Lelkeš, Tybor - Martin Filo, T. Klíma, Otčenáš - Jakúbek, F. Nemček, O. Mikula

Poprad začal veľkým náporom, ktorý bol hneď v úvode okorenený presnou koncovkou. Skóre otvoril v 4. min peknou strelou Klouda, vzápätí Takáč našiel Paločkovu hokejku a domáci viedli už 2:0. To však ešte ani zďaleka nebolo všetko, Dukla sa nechala zbytočne vylučovať a z dvojnásobnej výhody v 7. min pohotovo skóroval Balán. Trenčania sa mohli vzchopiť, ale svoje presilovky nevyužili a v prestávke mali o čom rozmýšľať.
Hostia sa síce v úvode druhej časti snažili, no v útočnom pásme toho veľa nevymysleli, Weslund musel byť pozorný akurát pri Vizváryho koncovke. Navyše, elán "vojakov" pribrzdil štvrtý inkasovaný gól z hokejky popradského mladíka Grígera. Za rozhodnutého stavu výkon oboch tímov ustrnul. Trenčania pôsobili odovzdaným dojmom a pár šancí na skórovanie zmaril Westlund, ktorého vystrašila najmä Filova koncovka v závere prostredného dejstva.
Priemerný hokej pokračoval aj v tretej časti. Poprad chcel pridať aj ďalšie góly, šance Tomasa a Grígera však neskončili v bránke. Na opačnej strane to dva razy skúšal Tomáš Klíma, na Westlundovi stroskotal aj v samostatnom úniku. Dukla pricestovala pod Tatry s dvojicou mladých gólmanov, Kuteja tréneri po štyroch inkasovaných góloch vystriedali 8 min pred koncom - priestor dostal i Kompas. Keďže ten už neinkasoval a Trenčania nevyužili v závere ani presilovku, skóre sa už nemenilo.

Hlasy:

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Som rád, že sme v dôležitom zápase vyhrali. Rozhodol úvod stretnutia. Dobre sme korčuľovali, takticky aj herne sme zvládli dnešný zápas. Westlund dosiahol svoju prvú nulu a som rád, že so starým rokom sa lúčime víťazstvom."

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Namiesto toho, aby sme pomohli našim mladým brankárom, nezachytili sme úvod stretnutia. So zápasom sa potom už len ťažko niečo robí. Hrali sme nedôrazne, slabo. Gól by sme nedali, ani keby sa hralo do polnoci. Poprad vyhral zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok