Pavel Hagyari chce byť opäť primátorom Prešova, oznámil kandidatúru

TA3 TASR
15.7.2022 11:26

V jesenných komunálnych voľbách sa bude o post primátora mesta Prešov ako nezávislý kandidát uchádzať niekdajší primátor a súčasný poslanec Prešovského samosprávneho kraja Pavel Hagyari. Oznámil to v piatok v Prešove.

Pavel Hagyari (TASR/Milan Kapusta )
TASR/Milan Kapusta

"Nie som spokojný ani moji priatelia a mnoho občanov s tým, ako funguje Prešov. Chceme do Prešova vrátiť život, dynamiku, komunikáciu na dennodennej báze. To, čo tu chýba, možno nie je bezplatná MHD, ale každodenná komunikácia s ľuďmi a reakcia na problémy, ktoré existujú. Chceme z Prešova urobiť dobré miesto pre život, ktoré bude mať európske štandardy," zdôvodnil svoju kandidatúru Hagyari.

Medzi priority, na ktoré sa chce zamerať, patrí poriadok v meste, cesty a chodníky, ako aj naštartovanie kultúry a korektný vzťah k všetkým športom, ktoré sú v Prešove. "Ľudia sa sťažujú, že im chýba život v meste, život na sídliskách, že mesto s nimi nekomunikuje. De facto ide o dennodenný výkon samosprávy. Samozrejme, chceme využiť aj európske fondy, fond obnovy, avšak zatiaľ je to iba holub na streche," priblížil Hagyari, ktorý bol v rokoch 2006 až 2014 primátorom Prešova.

"Trošku závidíme Košiciam alebo Košickému kraju Volvo, to znamená, urobíme všetko pre to, aby ďalší veľký investor bol v Prešove, prípadne vo veľmi blízkom okolí, čo by prilákalo mnohých ľudí znova tu bývať, prípadne, aby sa vrátili do mesta. Rovnako uvažujeme o nových obytných zónach a poskytnúť výhody pre Prešovčanov," dodal Hagyari.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok