V Banskej Bystrici došlo k poruche, bez pitnej vody zostali viaceré domácnosti

TA3 TASR
15.7.2022 09:39

Niektoré domácnosti na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici sú aj naďalej bez pitnej vody. Vodárenská spoločnosť aj v piatok odstraňuje poruchu na verejnom vodovode. Potvrdila to riaditeľka marketingu a komunikácie Veolia SK Slavomíra Vogelová s tým, že náhradné zásobovanie pitnou vodou pre vybrané ulice zabezpečujú cisternami.

voda vodovodný kohútik ilu 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Pripomenula, že štyri kusy sú umiestnené na Starohorskej ulici č. 6,24,38 a aj na Rudohorskej pri ihrisku č. 37. "Upozorňujeme obyvateľov, že je problém s pohybom a odstavením cisterien. Veľké množstvo áut v záujmovom území totiž zabraňuje prejazdu cisterny alebo jej odstaveniu," zhrnula. Dodáva, že pre pristavenie cisterien preto vybrali uvedené lokality, aby zabránili narušeniu plynulej cestnej premávky.

Porucha na verejnom vodovode v Sásovej sa stala vo štvrtok, 14. júla, večer. Odstavená ostala Starohorská ulica 6 až 70. Týkalo sa to párnych súpisných čísel. V noci však neplánovane prerušili dodávku vody aj na Javorníckej ulici 1 až 23 a na Rudohorskej 25 až 51. Odstavené ostali nepárne súpisné čísla domov. "V čase prerušenia dodávky pitnej vody verejným vodovodom bolo v časti ulíc Starohorská a Rudohorská zabezpečené náhradné zásobovanie pitnou vodou tromi cisternami," informovala Vogelová.

Odstávky, havárie a poruchy sú pravidelne aktualizované na webovej stránke www.stvps.sk v časti Havárie a obmedzenia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok