Alex Molčan je novým členom VŠC Dukla, pripojil sa tak k Poláškovi

TA3 TASR
14.7.2022 17:22

Po Filipovi Poláškovi rozšíril rady športovcov Vojenského športového centra DUKLA ďalší tenista Alex Molčan. Ide o aktuálne najvyššie postaveného slovenského singlistu v rebríčku ATP, v ktorom mu patrí 44. miesto.

Molčan je na Wimbledone už v 3. kole. Americkému súperovi nedal šancu
TASR/AP

Molčana vo štvrtok na pôde DUKLY v Banskej Bystrici privítal riaditeľ Matej Tóth. Podpisom zmluvy o spolupráci sa stal Molčan zmluvným športovcom VŠC DUKLA Banská Bystrica. DUKLA tak bude finančne prispievať na jeho športovú prípravu a k dispozícii bude mať aj kompletnú infraštruktúru armádneho strediska.

"Poslaním VŠC DUKLA je vytváranie čo najlepších podmienok pre špičkových reprezentantov Slovenska. Takýto reprezentant je aj Alex. Slovenská tenisová jednotka, veľmi talentovaný a perspektívny športovec. Navyše poctivo a cieľavedome pracuje na posune ešte vyššie v tenisovom rebríčku. Má okolo seba vynikajúci tím, ktorý dáva predpoklad, že jeho vstup do absolútnej tenisovej elity je reálny. A aj DUKLA sa mu bude snažiť zlepšovať podmienky na prípravu a tým mu pomáhať dosiahnuť ďalšie športové méty," citovala Tótha tlačová správa VŠC DUKLA.

"Som rád, že sme dnes podpísali moju spoluprácu s VŠC DUKLA. Som poctený vstupom medzi jej športovcov. Je to ďalší rast v mojej kariére. Som v zlomovom bode a verím, že s pomocou DUKLY, môjho výborného realizačného tímu a trénera dokážeme veľa. Čo sa týka najbližších cieľov - začínal som rok rebríčkovo v stovke. Dnes som vyššie a každopádne sa chcem etablovať v top päťdesiatke a postupne ísť v rebríčku vyššie. Najbližšie ma čakajú turnaje na antuke v Hamburgu a Umagu. Následne štartujem v Montreale a na US Open," dodal Molčan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok