Montreal si poistil jednotku draftu. Slafkovský podpísal s Habs trojročný nováčikovský kontrakt

TA3 TASR
13.7.2022 21:21

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom Montreal Canadiens. Ten ho získal ako jednotku v nedávnom drafte.

draft
TASR/AP

Ide o štandardný nováčikovský kontrakt, ktorý zahŕňa podpisový bonus 95-tisíc dolárov a základný plat 855-tisíc dolárov. Po splnení výkonnostných bonusov môže Slafkovský zarobiť 3,5 milióna dolárov za sezónu.

Pre 18-ročného krídelníka bude sezóna 2022/2023 prvá v zámorí. Ročník 2021/2022 odohral vo fínskom klube TPS Turku. Zaujal najmä na reprezentačnej scéne, keď bol na ZOH v Pekingu so 7 gólmi najlepší strelec, najproduktívnejší hráč a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča olympiády. Zároveň pomohol Slovensku k historickým bronzovým medailám. Na MS vo Fínsku nazbieral deväť kanadských bodov a bol najproduktívnejší hráč slovenského tímu.

Montreal si Slafkovského vybral v nedávnom drafte, ktorý priniesol pre slovenský hokej veľký úspech, keďže okrem celkovej jednotky malo aj dvojku - obrancu Šimona Nemca, ktorého si vybrali New Jersey Devils. 

Slafkovský zotrval v zámorí a počas prebiehajúceho týždňa sa so skupinou draftovaných hráčov Canadiens zúčastňuje spoločných tréningov. Na nich nechýba ani ďalší slovenský útočník Filip Mešár, ktorého "Habs" získali z 26. pozície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok