Vo štvrtok má byť veľmi teplo. Meteorológovia však v závere týždňa očakávajú ochladenie

TA3 TASR
13.7.2022 19:17

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na štvrtok viaceré výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Miestami môžu teploty dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. Už v noci na piatok však má prísť ochladenie. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Tragédia v Maďarsku. Štvorročné dievčatko, ktoré zabudli v mikrobuse, zomrelo
TASR/Roman Hanc

Opätovný návrat k tropickým teplotám, teda okolo 30 stupňov Celzia a viac očakáva ústav v priebehu budúceho týždňa. Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Bratislava, Senec, Komárno, Nové Zámky a Dunajská Streda. Výstraha nateraz platí od 14.00 do 18.00 h.

Pre zvyšok Bratislavského a Trnavského kraja, viaceré okresy Nitrianskeho a Banskobystrického kraja, platí výstraha prvého stupňa. Teploty tu môžu dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia. 

"Už v stredu začal od západu prúdiť do našej oblasti teplý vzduch. Vidieť to na výrazne vyšších maximách teploty vzduchu v porovnaní s tými, ktoré sme zaznamenali v utorok. V stredu popoludní presiahla teplota vzduchu na juhu na viacerých miestach hodnotu 30 stupňov Celzia a teplo je stále aj v podvečerných hodinách, pretože prílev teplého vzduchu silnie," uviedol SHMÚ.

Najvyššie maximum namerali meteorológovia podľa operatívnych údajov v Kráľovej pri Senci, a to až 32,6 stupňa Celzia. Vo štvrtok bude podľa SHMÚ ešte teplejšie. Na juhu územia očakávajú meteorológovia maximum 33 až 34 stupňov Celzia. Nevylučuje však ani o stupeň vyššie hodnoty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok