Mesiac bude najjasnejší a najbližšie k Zemi. Zapôsobí na nás magickou silou

ta3
13.7.2022 13:33

Stredajšie nočné divadlo bude stáť určite za to. Budeme môcť sledovať druhý superspln v tomto roku. Na rozdiel od predchádzajúceho, júlový spln bude výnimočný v tom, že Mesiac bude k Zemi najbližšie, ako sa dá. Na oblohe sa nám bude javiť oveľa väčší a jasnejší ako zvyčajne.

Mesiac supermesiac superspln spln obloha noc 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Júlovy superspln sa zvykne označovať aj ako búrkovy a má svoje zastúpenie aj v astrologických vodách. Zo znamení zverokruhu bude svojou mocou najviac vplývať na Kozorožcov a Rakov.

Astrologička Hana Černá uviedla pre TV Nova, v čom bude spočívať moc stredajšieho supersplnu. „Júlový spln v znamení Kozorožca vám dodá ctižiadostivosť, trpezlivosť, zodpovednosť a praktickosť. Zvládnete prekonať aj veľké prekážky,“ 

Ďalej dodala, že „vďaka tomu, že je deň pod numerologickým číslom osem, budete odvážnejší a naberiete rýchlo potrebnú silu. Bude potrebné riešiť veci vo finančnej a materiálnej oblasti. Zbytočne však neriskujte".

Superspln sa dotke aj nášho zdravia. „Nepreťažujte sa pri športe a zbytočne neriskujte. Opatrnú chôdzu možno odporučiť najmä ľuďom s artrózou, po operáciách pohybového ústrojenstva,“ vysvetľuje Hana Černá.

Pre ľudí, ktorí stredajšie divadlo ocenia skôr z astronomickej stránky, povedal populizátor vedy Petr Horálek, že "v rámci Česko-Slovenska je na tom najlepšie východné Slovensko, kde Mesiac vyjde o takmer 40 minút skôr, v Humennom o 20:58, teda 21 minút po splne".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok