Matovič: A. Kiska je dobrý prezidentský kandidát

TASR
30.12.2012 10:06

Podnikateľ a zakladateľ Dobrého anjela Andrej Kiska je dobrý kandidát na prezidenta SR. V bilančnom rozhovore pre TASR to vyhlásil predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Matovič: A. Kiska je dobrý prezidentský kandidát
SITA

"Neviem, či by bol dobrým prezidentom, ale je dobrý prezidentský kandidát a dúfam, že vo voľbách bude aspoň desať rovnako dobrých, keď nie lepších kandidátov," spresnil Matovič. S Kiskom sa pritom podľa vlastných slov o jeho rozhodnutí uchádzať sa o post hlavy štátu nerozprával a nevie ani o tom, že by s ním o tom hovoril iný člen hnutia.

Hoci zvyšné opozičné strany priznali, že sa už rozprávajú o spoločnom kandidátovi na prezidenta, OĽaNO sa podľa Matoviča na takýchto rokovaniach dosiaľ nezúčastnilo. "Registrujem len dva rozhovory s nezávislými občianskymi kandidátmi, ktorí by chceli kandidovať a pýtali sa na prípadnú podporu OĽaNO," uviedol.

Matovič pritom opätovne zopakoval svoj názor, že by Slovensko malo mať za prezidenta občianskeho kandidáta. "Post prezidenta by nemal byť odkladiskom pre vyslúžených politikov, ktorí už boli 10 - 20 rokov v politike a teraz už v parlamente nemajú čo povedať," podotkol.


Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. Zabojovať o Prezidentský palác chce okrem Kisku aj historicky prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. Vládny Smer-SD by mal predstaviť svojho kandidáta najskôr v decembri 2013. Z opozičných strán neoficiálne zaznieva meno expredsedu KDH Pavla Hrušovského aj bývalej premiérky Ivety Radičovej. Posledná menovaná pritom svoju kandidatúru viackrát vylúčila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok