Návrat po šiestich rokoch. Pogba smeruje z Manchesteru United späť do Juventusu Turín

TA3 TASR
11.7.2022 12:45

Francúzsky futbalový reprezentant Paul Pogba sa po šiestich rokoch vrátil do kádra Juventusu Turín. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar prišiel do talianskeho tímu z Manchestru United zadarmo ako voľný hráč, klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pogba hral v Turíne od roku 2012 a aj vtedy tam prišiel ako voľný hráč z Manchestru, v ktorom pôsobil od svojich 16 rokov. Juventus ho o štyri roky neskôr poslal opačným smerom za 105 miliónov eur, čo bol vtedy prestupový rekord anglického tímu. "Paul je späť v Turíne. Odišiel ako chlapec a vrátil sa ako muž a šampión," napísal Juventus na klubovej stránke.

Majster sveta z roku 2018 už v piatok potvrdil, že mieri do Juventusu. Na sociálnej sieti zavesil video, ktoré nakrútil z lietadla smerujúceho z Miami do Talianska. S klubom podpísal zmluvu do 30. júna 2026 a podľa médií na Apeninskom polostrove by mal za sezónu zarobiť osem miliónov eur, ďalšie dva môže získať v bonusoch. V Juventuse by mal dostať dres s číslom desať, ten doteraz obliekal argentínsky útočník Paulo Dybala, ktorý opúšťa "starú dámu".

Počas prvého pôsobenia v Juventuse vyhral štyrikrát Serie A, dvakrát Taliansky pohár a dvakrát aj Superpohár. Dokopy odohral za turínsky klub 177 zápasov, strelil 34 gólov a pridal 40 asistencií. V Manchestri nastúpil na 232 duelov a k 39 presným zásahom pridal 51 asistencií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok