Američanka mala sotiť muža pod vlak pre jej nenávisť voči moslimom

SITA
30.12.2012 10:01

Newyorská polícia zatkla ženu, ktorá sotila v metre cestujúceho pod prichádzajúci vlak. Prokurátori uviedli, že ide o 31-ročnú Eriku Menendezovú, ktorá už bola obvinená z vraždy z nenávisti.

Američanka mala sotiť muža pod vlak pre jej nenávisť voči moslimom
SITA

Údajne povedala, že nenávidí hinduistov a moslimov. Jej obeťou sa stal 46-ročný Sunando Sen, ktorý pochádza pôvodne z Indie. Býval v štvrti Queens a mal malú tlačiarenskú firmu na Upper West Side, informuje spravodajská stanica BBC.

Incident sa podľa polície odohral vo štvrtok neskoro večer na stanici v Queens. Podľa svedkov sa žena v metre prechádzala a rozprávala sama so sebou. Jej obeť si ju nevšimla, pretože na ňu zaútočila odzadu a sotila ju pod prichádzajúci vlak. Ten už nestihol ubrzdiť a muž zomrel. Bezpečnostné kamery ju zachytili, keď utekala z metra.

Prokurátori v stanovisku uviedli, že Menendezová z Bronxu sa k činu priznala a povedala, že "sotila moslima pod vlak", pretože od útokov na dvojičky v roku 2001 nenávidí hinduistov a moslimov.

Išlo pritom už o druhý podobný prípad za tento mesiac. Prvý sa odohral 3. decembra na stanici v Manhattane, rovnako s tragickým koncom. Newyorským metrom cestuje denne viac než 5 miliónov pasažierov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok