Kandidáti pribúdajú. Košický kraj chcú Kotlebovci, o Podunajské Biskupice zabojuje Kubiš

TA3 TASR
11.7.2022 11:49

Komunálne voľby sa blížia, kandidatúru ohlásili ďalší. Za starostu bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice bude kandidovať miestny poslanec Pavol Kubiš. Na post predsedu Košického samosprávneho kraja bude kandidovať za ĽSNS stredoškolský učiteľ zo Spišskej Novej Vsi Viliam Púček.

voľby volebný hlasovací lístok volebná urna hlasovací (1140px) TASR/AP
TASR/AP

Bratislavský miestny poslanec Pavol Kubiš svoju kandidatúru oznámil zase na sociálnej sieti. "Som z Medzijarkov. Na sídlisku žijem už 35 rokov a 12 rokov som poslanec mestskej časti," uviedol s tým, že vie, čo treba dať v Podunajských Biskupiciach do poriadku a vie ako na to.

Deklaruje, že nie sú za ním žiadne "politické peniaze a ani žiadne politické kšefty". Komunálna politika nie je podľa jeho slov o politických tričkách, ale o aktívnych, skúsených a odvážnych ľuďoch. "O taký tím sa opieram," podotkol. Vo svojom programe sa chce zamerať na školy, sociálnu oblasť i o starostlivosť o seniorov. "Poznám sídlisko i starú obec a citlivo vnímam potreby obyvateľov," vyhlásil.

Kandidatúru na starostu bratislavských Podunajských Biskupíc nedávno ohlásil aj miestny a zároveň bratislavský mestský poslanec Roman Lamoš. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

Viliam Púček oznámil kandidatúru v Košiciach spolu s predsedom ĽSNS Marianom Kotlebom. Púček je v ĽSNS oblastný predseda, v samospráve dosiaľ nepracoval. Snahou je podľa neho ponúknuť voličom alternatívu, "nový vietor do plachiet", chrániť ich záujmy a zabezpečovať potreby. Investíciám zo strany kraja chce dať ešte väčší priestor a váhu. "Zamerať sa chceme na všetky oblasti, ktoré kraj spravuje, a urobíme maximum preto, aby občania tú našu prácu videli a pocítili výsledky toho, čo budeme robiť," uviedol k programu.

Konkrétne nápady a špecifické programové body chce ĽSNS predstaviť až tesne pred voľbami, aby im ich podľa Kotlebu iné strany "neukradli". Líder strany potvrdil ambíciu postaviť okrem kandidáta na predsedu kraja aj straníckych kandidátov na krajských poslancov v každom okrese. Predvolebná kampaň bude podľa Púčika zrejme bilbordová aj mítingová. "Pokúsime sa urobiť stretnutie s občanmi, aby vedeli, čo chceme v kraji riešiť," povedal. Financovanie bude z vlastných zdrojov alebo zdrojov strany.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok