Izraelská prokuratúra predložila obžalobu voči exministrovi Liebermanovi

TASR
30.12.2012 09:42

Izraelský prokurátor dnes oficiálne obvinil exministra zahraničných vecí Avigdora Liebermana zo sprenevery a porušenia dôvery. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na izraelský rozhlas.

Izraelská prokuratúra predložila obžalobu voči exministrovi Liebermanovi
SITA

Obžaloba predložená jeruzalemskému súdu po ukončení rok trvajúceho vyšetrovania viní popredného ultranacionalistického politika z protekcie, v rámci ktorej mal v roku 2009 vymenovať svojho známeho za veľvyslanca v Lotyšsku.

Menovanie diplomata malo byť podľa prokuratúry protislužbou za prezradenie tajných informácií z policajného vyšetrovania týkajúceho sa Liebermanovej osoby.

Hlavným svedkom obžaloby má byť viceminister zahraničných vecí Danny Ajalon, ktorý predsedá výboru schvaľujúcemu menovanie veľvyslancov.


Lieberman s ohľadom na pripravovanú obžalobu odišiel z funkcie 18. decembra, len niekoľko týždňov pred voľbami naplánovanými na 22. januára.


Z politiky však podľa vlastných slov odchádza len nakrátko a v súčasnosti sa chce plne sústrediť na predvolebnú kampaň.


Favoritom volieb je podľa prieskumov pravicová volebná koalícia, ktorú vytvorila strana Likud premiéra Benjamina Netanjahua s Liebermanovou nacionalistickou stranou Jisrael bejtejnu. Liebermanovi patrí na kandidátke druhé miesto.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok