Párty a pikniky. Obyvatelia Srí Lanky čakali v rade na vstup do prezidentského paláca

TA3 Sky News
11.7.2022 10:33

Demonštranti vtrhli v sobotu do oficiálnej rezidencie hlavy štátu a podpálili premiérov dom v Kolombe. Rodiny s malými deťmi a košmi na potraviny stáli v rade na vstup do paláca. Informuje o tom britský web Sky News.

Párty a pikniky. Obyvatelia Srí Lanky čakali v rade na vstup do prezidentského paláca
Sky News/AP

Srílanskí demonštranti našli pri sobotňajšom vpáde do prezidentského paláca nové bankovky v hodnote 17,85 milióna rupií a kufrík s dokumentmi. Peniaze dostane súd. Oznámila to v pondelok srílanská polícia.

Tisíce rozzúrených protestantov vtrhli v sobotu do rezidencie hlavy štátu, pretože krajina sa zmieta v najhoršej hospodárskej kríze za posledné desaťročia.

Prezident Gotabaya Rajapaksa a premiér Ranil Wickremesinghe oznámili, že sa chystajú odstúpiť. Demonštranti, ktorí obsadili prezidentský palác vyhlásili, že ho neopustia pokým obaja lídri neodídu.

Na stromoch boli rozmiestnené reproduktory, ktoré návštevníkom hovoria, aby boli trpezliví a stáli v jednosmernom rade na „bizarnú“ prehliadku paláca.

Indika Jayawaradana, ktorý navštívil rezidenciu spolu so svojou manželkou a dvoma deťmi, hovorí: "Mysleli si, že sme získali nezávislosť od Britov v roku 1948, ale dnes je náš skutočný Deň nezávislosti."

Počas sobotňajších protestov bolo zranených 39 ľudí, vrátane dvoch policajtov.

Témy: Sky News Palác
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok