Rakety zasiahli Charkov, Sumskú oblasť aj Donbas. Ukrajinské úrady hlásia obete aj zranených

TA3 ČTK
11.7.2022 08:38

Traja ľudia zomreli a 28 ďalších bolo zranených v dôsledku pondelňajšieho ruského ostreľovania Charkova. Oznámil to oblastný gubernátor Oleh Synehubov, podľa ktorého skorších informácií invázne vojská udreli na druhé najväčšie ukrajinské mesto z viachlavňových raketometov. Úrady obyvateľov vyzvali, aby nevychádzali von.

Rakety zasiahli Charkov, Sumskú oblasť aj Donbas. Ukrajinské úrady hlásia obete aj zranených
TASR/AP

Agentúra Suspilne s odvolaním sa na charkovské úrady už skôr informovala, že raketový útok v pondelok ráno zasiahol šesťpodlažnú obytnú budovu v Charkove. Ukrajinské úrady v noci na pondelok informovali o raketových útokoch aj na ďalších miestach krajiny, napríklad v Sumskej oblasti alebo na mesto Družkivka v Doneckej oblasti, ktoré sa nachádza za frontovou líniou. Podľa ruskojazyčného webu stanice BBC sa v noci na pondelok ozvali výbuchy aj v Mykolajive na juhu krajiny.

Gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko na sociálnej sieti Telegram uviedol, že ruská raketa dopadla na mesto Družkivka za frontovou líniou. Ostreľované podľa neho boli aj ďalšie obývané centrá.

Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj prostredníctvom telegramu informoval, že ruské sily sa zhromaždili v oblasti dediny Bilohorivka, asi 50 kilometrov východne od mesta Slavjansk, a odtiaľ ostreľujú okolité sídla a vykonávajú vzdušné útoky. Ukrajina predpokladá, že práve bitka o Slavjansk bude ďalším kľúčovým bojom na Donbase.

Proruskí separatisti naopak podľa agentúry TASS obvinili ukrajinské sily z delostreleckého ostreľovania obytných častí mesta Doneck, ktoré sa nachádza na nimi ovládanom území.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok