Slovenský tím ARC Bratislava obsadil v Monze štvrté miesto. Posádka doplatila na dva tresty

TA3 TASR
10.7.2022 22:39

Slovenský motoristický tím ARC Bratislava obsadil v 6-hodinových pretekoch v Monze v rámci MS vytrvalostných pretekov FIA WEC 4. miesto v kategórii LMP2 Pro/Am. Posádka žltého prorotypu Oreca 07-Gibson s číslom 44 v zložení Miro Konôpka (SR), Mathias Beche (Švajč,), Tijmen van der Helm (Hol.) doplatila po štarte z pole position na dva tresty prejazdu boxovou uličkou.

Preteky rozbehol Miro Konôpka, ktorý mal za úlohu vyhnúť sa kolíziám v prvých dvoch šikanách okruhu v Monze, ktorý tento rok oslavuje storočnicu. To sa mu podarilo a po hodine odovzdával auto Švajčiarovi Becheovi.

Potom však  prišli dva prísne tresty prejazdu boxovou uličkou, čo na tejto úrovni znamená koniec nádeje na dobrý výsledok. Slovenský tím napokon skončil v absolútnom poradí na 14. mieste z 38 štartujúcich posádok. V hodnotení LMP2 to znamenalo solídne 11. miesto.

"Stevardi boli prísni, no musíme to rešpektovať,“ zhodnotil v tlačovej správe Konôpka. "Po výbornej kvalifikácii, keď sme získali prvé miesto na štarte v našej triede Pro/Am, sme možno očakávali viac, no keď sa pozrieme na úroveň týchto pretekov a konkurenciu, aká proti nám stojí, tak je to tak trochu zázrak, že sme medzi nimi a nekončíme poslední."

Šampionát FIA WEC pokračuje o mesiac v japonskom Fudži, no ARC Bratislava tam pre logistickú náročnosť štartovať nebude. Rozlúčkou s MS pre slovenský tím bude osemhodinovka pod umelým osvetlením v Bahrajne na začiatku novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok