Asi 200 ľudí uviazlo v pohorí Andy. Horskú cestu zasiahla silná víchrica

TA3 TASR
10.7.2022 20:55

Približne 200 ľudí, prevažne turistov a kamionistov, uviazlo v nedeľu počas snehovej víchrice v pohorí Andy, neďaleko argentínsko-čilských hraníc. S odvolaním sa na správy miestnych médií o tom informuje agentúra AFP.

víchrica sneh tatry 1140 (TASR)
TASR

Ďalších zhruba 120 osôb zachránili policajti a príslušníci armády v oblasti argentínskych pohraničných miest Las Cuevas a Los Penitentes - vo výške vyše 3000 metrov nad morom.

"Je tu mínus desať stupňov Celzia, pričom na cestách sa nahromadilo vyše metra snehu," povedal argentínskej televízii C5N Hector Tello, predstaviteľ obce Las Heras.

Mohutná snehová víchrica zasiahla oblasť v sobotu, pričom zahatala horskú cestu spájajúcu Argentínu s Čile, na ktorej tak uviazlo vyše 300 vozidiel. Horský priesmyk Los Libertadores, ktorý je hraničným priechodom, úrady v dôsledku počasia uzavreli.

Evakuovaných premiestnili do dočasných ubytovacích zariadení v okolitých mestách, pričom Tello povedal, že cieľom úradov je dokončiť záchranné práce do pondelka. V oblasti však naďalej pretrvávajú nepriaznivé poveternostné podmienky.

Témy: Čile Argentína
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok