SaS reaguje na slová Matoviča o páde vlády: Potvrdil, že požiadavka na jeho odchod je opodstatnená

TA3 SaS
9.7.2022 19:14

Strana Sloboda a solidarita (SaS) považuje slová ministra financií Igora Matoviča o páde vlády za potvrdenie, že požiadavka na jeho odchod z funkcie, je opodstatnená. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Najväčším problémom je Matovič, vyhlásil Sulík. SaS vypovedá koaličnú zmluvu
TASR/Jaroslav Novák

„Každá riadna vláda musí mať dôveru parlamentu, teda aspoň 76 poslancov. My sme pripravení poskytnúť všetkých 19 poslancov pri obmene jedného postu vo vláde. Ak nebudú mať strany OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí záujem o ďalšiu spoluprácu s SaS, môže sa trojkoalícia v parlamente opätovne oprieť o podporu ĽSNS a poslancov, ktorí prišli do parlamentu na kandidátke tejto strany. Za SaS môžeme deklarovať požiadavku, že z novej koaličnej zmluvy musí tiež vyplynúť istota, že vládna koalícia s extrémistami nekšeftuje a ani nelaškuje,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Strana SaS pripomína, že odchod jej štyroch ministrov z vlády nebude znamenať ani pád vlády, ani predčasné voľby a ani koniec koalície. „Sme stále presvedčení, že ak nebude historicky najnedôveryhodnejší politik Igor Matovič vo vláde, politická a aj spoločenská situácia sa upokojí. Chápeme, že nie je jednoduché pozrieť sa pravde do očí a ľahšia cesta je obviňovať koaličného partnera z výmyslov a opakovane o ňom klamať,“ doplnil podpredseda SaS a minister školstva Branislav Gröhling.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok