PR správa

Váhate s výberom? 5 zaujímavých dôvodov pre dovolenku na horách

12.7.2022 06:00

Dva najdôležitejšie motívy dovolenkového výletu sú túžba po relaxe a kontrast ku každodennému životu. Obe spomínané potreby sa dajú ideálne uspokojiť nielen na pláži pri mori, ale aj na dovolenke na horách. A ešte lepšou správou je, že podmienky na výber takéhoto relaxu sú v našej krajine ideálne, takže nemusíte ďaleko a dlho cestovať.

Váhate s výberom? 5 zaujímavých dôvodov pre dovolenku na horách
Maridav/Shutterstock.com

Aby toho však nebolo málo, zoznámte sa aj s ďalšími zaujímavými výhodami dovolenky na horách či v prírode a uvidíte, že trávenie voľných chvíľ bude možno aj so špičkovou termovíziou Pard v pohode.

Jednoduchý mentálny tréning

Ak si trúfate na turistiku na horách, dostanete od nich ako vďaku zadarmo mentálny tréning. V horách môžete objavovať svoje vlastné hranice. Túra, výstup na bicykli alebo na jeseň lyžovanie je tou správnou výzvou, ktorá vás na konci dňa odmení pocitom šťastia, fyzickej i mentálnej pohody. Zabudnite preto na pohodlie auta a skúste využiť svoje ruky i nohy.

Mimochodom, vedeli ste, že dlhé cesty autom môžu ohroziť vašu inteligenciu? K tomuto záveru sa dospelo vykonaním štúdie, ktorej sa zúčastnilo viac ako 500 000 dospelých Britov. Počas 5 ročného výskumu boli títo ľudia pravidelne sledovaní. Pravidelne museli absolvovať rôzne testy, ktoré merali ich inteligenciu a pamäť.

Zistilo sa, že u tých, ktorí museli absolvovať z rôznych dôvodov dlhé cesty autom, dosahovali nižší rozvoj inteligencie. Samozrejme, nie vždy je cesta ideálna na chôdzu v štýlových dámskych šľapkách, alternatíva v podobe bicykla je ale za pekného počasia lepšia.

Prieskumy ukázali, že tí účastníci, ktorí jazdili aspoň 2 hodiny denne, mali nižšiu priemernú inteligenciu. Takže, ak využívate na svoju prácu motorové vozidlo, pobytom v prírode a pešou turistikou môžete túto hrozbu zmeniť. Len si nezabudnite so sebou vziať tie najlepšie vaky na chrbát s potlačou, aby ste mali na takejto dovolenke všetko dôležité po ruke.

pr Samo Trebizan/Shutterstock.com

Príroda je najlepšia vonkajšia telocvičňa

Keď si spomeniete na hory, predstavíte si v lete turistiku a v zime lyžovanie. Obidve sú samozrejme okrem zábavy a adrenalínu aj skvelé možnosti cvičenia. Bonusom pri cvičení bude čerstvý vzduch, o ktorom môžete vo fitness centre len snívať.

Mimochodom, vedeli ste, že cyklisti vážia v priemere o 3 kilá menej ako vodiči motorového vozidla? Takže, ak takúto dovolenku spojíte s pohybom na dvoch kolesách, vaše telo sa vám odvďačí zvodnejšími krivkami. A pokiaľ sa po takomto adrenalínovom relaxe unavíte, môžete si predsa vždy online rezervovať pohodlné ubytovanie v Púchove. Penzión Sisi je na vašu návštevu vždy pripravený.

Odpočívate pri každom nádychu

Čo potrebujete na relax? Prirodzené ticho, čerstvý vzduch a pokoj pre oči a myseľ. Žiadna záplava domov, žiadny hluk áut, žiadne výfukové plyny. Najmä obyvatelia miest si užívajú ďalekozrakosť v horách, čistý a osviežujúci vzduch a nespočetné oázy pokoja. A ten či onen hluchý bod nám tiež pomáha zabudnúť mobil a znova sa nad sebou zamyslieť.

Dovolenka na horách je jednoducho skvelým kontrastom k hektickej každodennosti a cítiť to každým vláknom svojho tela. A keďže na regeneráciu mysle a tela vám v tomto prostredí stačí len pár dní, hory sú obľúbenou voľbou aj na krátke dovolenky. Len si pred cestou za týmto luxusom nezabudnite v aute prekontrolovať všetky hlavné autodiely, aby vás na ceste za relaxom nič neprekvapilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok