Wimbledon: V rozhodujúcom dejstve sa vedenia ujal Nadal. Porazil Fritza a postúpil do semifinále

TA3 TASR
6.7.2022 21:02

Španielsky tenista Rafael Nadal bude v piatok súperom Austrálčana Nicka Kyrgiosa v semifinále mužskej wimbledonskej dvojhry. V pozícii turnajovej dvojky otočil štvrťfinálový duel s Američanom Taylorom Fritzom a zvíťazil po takmer štyri a polhodinovom päťsetovom boji 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (4).

Wimbledon: V rozhodujúcom dejstve sa vedenia ujal Nadal. Porazil Fritza a postúpil do semifinále
FOTO TASR/AP

Španiel, ktorý v tejto sezóne triumfoval na Australian Open i na Roland Garros, tak stále živí šancu na zisk kalendárneho Grand Slamu. Fritz počas zápasu s Nadalom dlho kvalitne podával, vychádzali mu returny i obojručný bekhend. V úvode síce prehrával 1:3, no potom uhral päť gemov za sebou a prvý set získal vo svoj prospech. Španiel robil priveľa nevynútených chýb, mal problémy s pohybom a v druhom sete za stavu 4:3 požiadal o medical time out. Pauza mu pomohla a v koncovke setu slávil úspech, tretie dejstvo však opäť patrilo Fritzovi.

Nadal nezložil zbrane a na začiatku štvrtého setu dvakrát zobral Fritzovi podanie. Američan, ktorý v 3. kole vyradil Slováka Alexa Molčana, otočil na 5:4, no záver setu patril Nadalovi. V rozhodujúcom dejstve sa Španiel po brejku v Tildenovom geme ujal vedenia 4:3, následne však stratil servis a o osude zápasu tak musel rozhodnúť záverečný supertajbrejk. V jeho úvode si Nadal vybudoval náskok 5:0 a odplatil Fritzovi finálovú prehru z turnaja Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells  

      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok