Obvinený muž v USA sa priznal k streľbe. Zvažoval aj ďalší útok

TA3 TASR
6.7.2022 20:44

Muž obvinený z hromadnej streľby pri oslavách Dňa nezávislosti na predmestí Chicaga sa priznal a uviedol, že zvažoval druhý útok. Uviedla to v stredu miestna polícia.

Obvinený muž v USA sa priznal k streľbe. Zvažoval aj ďalší útok
FOTO TASR/AP

Robert Crimo polícii povedal, že po streľbe na predmestí Highland Park išiel do neďalekého Madisonu v štáte Wisconsin, kde premýšľal o ďalšom útoku. Informuje TASR na základe správy agentúry AFP. "Videl oslavy v Madisone a vážne uvažoval, že strelnú zbraň vo svojom vozidle použije na ďalšiu streľbu," uviedol hovorca miestnej polície Christopher Covelli. Prokurátor Ben Dillon súdu povedal, že Crimo sa polícii dobrovoľne priznal k streľbe. Zabil pri tom najmenej sedem ľudí, zranenia utrpelo viac ako 35 osôb.

Súd nariadil, aby bol Crimo zadržaný do 28. júla, kedy bude  predbežné vypočutie. V utorok bol obvinený zo siedmich vrážd prvého stupňa. "Obliekol sa ako dievča a tetovania si zakryl makeupom, aby skryl svoju identitu," popísal na súde prokurátor. Potom sa s poloautomatickou puškou vyšplhal na strechu s výhľadom na slávnostný sprievod. Podľa polície mal Crimo už v minulosti psychické problémy a správal sa nebezpečne.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok