Moskva poprela informáciu o zadržaní ruskej lode s ukrajinským obilím v Turecku

TA3 ČTK
6.7.2022 13:57

Ruské ministerstvo zahraničia v stredu poprelo skoršiu správu o tureckom zadržaní ruskej nákladnej lode Žibek Žoly, ktorá podľa Kyjeva prevážala obilie ukradnuté na Ukrajine. O zadržaní plavidla informoval podľa agentúry Reuters v nedeľu ukrajinský veľvyslanec v Turecku Vasyl Bodnar.

Moskva poprela informáciu o zadržaní ruskej lode s ukrajinským obilím v Turecku
Twitter/U24

"Podľa informácií ruského veľvyslanectva v Turecku je plavidlo v súčasnosti v kotvisku a prechádza štandardnými procedúrami, vrátane fytosanitárnej kontroly," povedal v stredu podľa agentúry Interfax hovorca ruskej diplomacie Alexej Zajcev, podľa ktorého nejde o zadržanie plavidla.

Ukrajina už skôr požiadala Turecko, aby zadržalo plavidlo Žibek Žoly (v anglickej transkripcii Zhibek Zholy), ktoré pláva pod ruskou vlajkou a prepravuje náklad ukrajinského obilia z prístavu Berďansk. Ten okupujú ruské vojská.

Predstaviteľ ukrajinského ministerstva zahraničia s odvolaním sa na informácie ukrajinských námorných úradov oznámil, že loď o výtlaku 7146 ton bola v Berďansku naložená nákladom 4500 ton obilia, ktoré patrí Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok