Priemyselný park v Rimavskej Sobote je významnou investíciou. Prinesie stovky až tisícky pracovných miest

TA3 TASR
6.7.2022 12:56

Priemyselný park v Rimavskej Sobote je významnou investíciou, ktorá umožňuje štátnej spoločnosti MH Invest pokračovať v príprave strategického územia o rozlohe viac ako 160 hektárov na jeho budúce využitie pre investorov. O vydaní osvedčenia o významnej investícii na investičný projekt Priemyselný park Rimavská Sobota v stredu rozhodla vláda.

Priemyselný park v Rimavskej Sobote je významnou investíciou. Prinesie stovky až tisícky pracovných miest
Facebook/Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky

"Realizáciou investičného projektu sa zabezpečí príprava strategického územia určeného na umiestnenie nových investícií v oblasti priemyselnej výroby, služieb, výskumu a vývoja, čím v budúcnosti dôjde k priamemu aj nepriamemu vytvoreniu nových pracovných miest v okrese Rimavská Sobota," uviedlo ministerstvo hospodárstva v predkladacej správe k schválenému materiálu.

Minister hospodárstva Richard Sulík po zasadnutí vlády uviedol, že štatút významnej investície má priemyselnému parku pomôcť k získaniu významného investora. S jedným veľkým investorom už ministerstvo rokuje, no jeho meno minister nespresnil.

Návrh realizácie priemyselného parku Rimavská Sobota schválila vláda ešte v januári minulého roka. MH očakáva, že priemyselný park vytvorí príležitosť na vytvorenie niekoľko stoviek až tisíc priamych a nepriamych nových pracovných miest. Výnosy z predaja pozemku spoločne s príjmami z plnenia daňových a iných odvodových povinností majú podľa rezortu predpoklad dosiahnuť návratnosť investície hneď v prvých rokoch prevádzky parku.

Záujem o výstavbu prevádzky v novom priemyselnom parku oznámil vlani v lete bavorský spracovateľ dreva Ziegler Group. Firma chcela po vybudovaní píly a drevospracujúcej prevádzky za 255 miliónov eur zamestnať 430 ľudí. Stretla sa však s odmietavou reakciou spracovateľov dreva. Začiatkom tohto roka minister hospodárstva Richard Sulík informoval, že Ziegler "veľmi citlivo vníma obavy lokálnych píl" a chce sa preto zamerať najmä na spracovanie reziva, nie na rezanie pňov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok