Americká polícia zadržala podozrivého zo streľby do sprievodu na Deň nezávislosti

TA3 TASR
5.7.2022 07:21

Americká polícia zadržala podozrivého v prípade hromadnej streľby, pri ktorej v pondelok na predmestí Chicaga zahynulo najmenej šesť ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Informovali televízia NBC News a agentúra AP.

Polícia v meste Highland Park, kde došlo k streľbe počas osláv Dňa nezávislosti USA, oznámila, že 22-ročného Roberta "Bobbyho" Crima III zadržali po krátkom prenasledovaní jeho auta niekoľko kilometrov od miesta činu.

Polícia v predošlom oznámení o pátraní po tomto mužovi uviedla, že ide o "záujmovú osobu", vo vyhlásení o jeho zadržaní však uviedla, že Crimo je "považovaný za zodpovedného" za krvavý čin.

Útočník predpoludním miestneho času, krátko po začiatku slávnostného sprievodu pri príležitosti Dňa nezávislosti, spustil streľbu a zabil najmenej šesť ľudí. Zranenia utrpelo ďalších vyše 30 osôb. Podľa lekára z neďalekej nemocnice ošetrili 25 ľudí so strelnými zraneniami vo veku osem až 85 rokov.

Polícia našla na mieste činu poloautomatickú pušku. Úrady predtým uviedli, že útočníkom bol beloch nižšieho vzrastu vo veku 18 až 20 rokov. Na sprievod strieľal zrejme zo strechy jednej z okolitých budov. Motívy činu nie sú zatiaľ známe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok