PR správa

Oblečenie na prestavbu domu aj záhrady Engelbert Strauss: Myslí na vašu bezpečnosť i pohodlie

5.7.2022 06:00

Čaká vás svojpomocná prestavba domu, alebo máte v pláne prerobiť svoju záhradu? Okrem projektu, materiálu a zručnosti budete potrebovať aj pracovné oblečenie, ktoré má svoj význam aj pre domácich majstrov a nie len pre profesionálov. Pri každej práci je predsa potrebná bezpečnosť i pohodlie. A o tú sa postará len kvalitné pracovné oblečenie.

Oblečenie na prestavbu domu aj záhrady Engelbert Strauss: Myslí na vašu bezpečnosť i pohodlie
Syda Productions/Shutterstock.com

Poradíme vám, aké konkrétne oblečenie a pomôcky sa vám môžu hodiť pri rekonštrukciách a prestavbách, aby ste si všetky náročné úlohy čo najviac uľahčili.

Aké by malo byť pracovné oblečenie?

Pracovné oblečenie má byť kvalitné, pohodlné a odolné, aby ochránilo vaše bežné oblečenie pred znečistením a poškodením, ale samozrejme prioritou je ochrana vášho zdravia. Rozsiahlejšia prestavba či práca v záhrade si určite vyžaduje aj pevné topánky, pri niektorých prácach je vhodná aj bezpečnostná obuv so spevnenou špičkou a prípadne aj podrážkou odolnou voči prepichnutiu.

Pýtate sa, kde nájdete pohodlné pracovné oblečenie? V e-shope značky Engelbert Strauss máte na tento účel k dispozícii všetko, čo budete potrebovať. Spoločnosť Engelbert Strauss založená v roku 1948 sa spočiatku zameriavala na pracovné rukavice, ktoré pochopiteľne ponúka aj v súčasnosti. V širokej ponuke pracovného oblečenia dnes však nájdete aj moderné a štýlové oblečenie, ktoré zároveň spoľahlivo plní svoju primárnu funkciu.

Oblečenie na prestavbu Engelbert Strauss si samozrejme vyberajte aj podľa jeho funkčných vlastností. Záleží aj na tom, či bude prestavba prebiehať v interiéri alebo v exteriéri. Práce v exteriéri si obzvlášť v nepriaznivom počasí vyžadujú aj teplejšie či nepremokavé oblečenie a doplnky.

Funkčné nohavice a bundy do dažďa určite využijete nielen pri najbližšej prestavbe, ale aj pri pravidelných prácach v záhrade a okolo domu, ktorým sa niekedy nevyhnete ani v nepriaznivom počasí. 

Rukavica Vadi Fuoco/Shutterstock.com

Montérky alebo pracovné nohavice?

Základom pracovného oblečenie sú určite staré dobré montérky, ktoré sú dnes už štýlový, udržateľný a vysoko kvalitný kúsok. Ak nepatríte k fanúšikom nohavíc s náprsenkou, môžete staviť na pracovné nohavice.

Krátke aj dlhé nohavice majú množstvo praktických vreciek na náradie, ale napríklad aj na mince či mobilný telefón a podobne. Na Engelbert Strauss si vyberiete aj sezónne oblečenie a oblečenie rôznych kolekcií, takže môžete dbať nielen na funkčnosť, ale aj na štýl a svoj komfort.

Domáci majstri, ktorí si celoročne zveľaďujú svoj dom a záhradu by mali mať vo výbave určite krátke pracovné nohavice na leto, ale aj niečo teplejšie na zimu. Byť kutilom je v podstate životný štýl, ktorý so sebou prináša mnoho výhod. Okrem toho, že postupne kultivujete svoje bývanie si mnohokrát aj psychicky oddýchnete. V akom oblečení kultivujete? Sú pre vás praktickejšie montérky alebo pracovné nohavice?

Bezpečnosť je na prvom mieste

Bez ohľadu na to, či si vyberáte oblečenie do záhrady alebo na stavbu, na prvom mieste je bezpečnosť. V domácom prostredí a pri príležitostných prácach má veľa ľudí tendenciu podceňovať bezpečnosť a tak sa pri práci vynechávajú napríklad ochranné pomôcky.

Bezpečné oblečenie a ochranné pomôcky by ste mali používať aj pri príležitostných prácach, pri svojpomocnej rozsiahlejšej prestavbe to platí dvojnásobne. Nikdy nezabúdajte na pracovné rukavice, ktoré sú absolútnym základom prakticky pri akejkoľvek manuálnej práce. V závislosti od charakteru práce ale zvážte aj ochranné okuliare, chrániče sluchu, ochranné prilby či chrániče kolien a podobne. 

Uvidíte, že aj tá najnáročnejšia práca bude s týmito modernými doplnkami a odevom príjemná, bezpečná a jednoduchá bez ohľadu na podmienky, v ktorých sa vykonáva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok