Putin v tom má jasno. Biden sa jeho blahoželania ku Dňu nezávislosti USA nedočká

TA3 TASR
4.7.2022 14:23

Ruský prezident Vladimir Putin nebude tento rok blahoželať prezidentovi USA Joeovi Bidenovi ku Dňu nezávislosti, ktorý sa v Spojených štátoch slávi 4. júla, čo pripadá na pondelok. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov ako dôvod pre tento krok uviedol nepriateľskú politiku Washingtonu voči Ruskej federácii.

Putin v tom má jasno. Biden sa jeho blahoželania ku Dňu nezávislosti USA nedočká
TASR/AP

"Nie, tento rok nebude zaslaný blahoprajný telegram," potvrdil Peskov v pondelok novinárom. Podľa Peskova tento rok došlo ku kulminácii "nepriateľskej politiky Spojených štátov voči Rusku". "Za týchto podmienok je sotva vhodné posielať takéto blahoželanie," vysvetlil kremeľský hovorca.

Spojené štáty hneď po invázii ruských jednotiek na Ukrajinu ostro odsúdili činy Kremľa i Putina. Biden v marci deklaroval, že ruský prezident "nemôže zostať pri moci" a vyzval Rusov, aby sa postavili proti vojne na Ukrajine.

Biden v rámci pomoci Ukrajine nedávno oznámil vyčlenenie ďalšej miliardy dolárov na zbrane, vrátane protilodných systémov, delostreleckých rakiet a nábojov do húfnic.

Biden okrem toho, podobne ako aj ďalší predstavitelia americkej administratívy, opakovane uisťuje, že "Spojené štáty budú stáť pri Ukrajine, keď bude brániť svoju demokraciu a budú podporovať jej suverenitu a územnú celistvosť tvárou v tvár nevyprovokovanej ruskej agresii."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok