Na Slovensku čerstvo otvorili najväčšie múzeum áut v strednej Európe. Kde ho nájdeme?

TA3/SZ
4.7.2022 11:00

Módna značka Double Red otvorila na Slovensku najväčšie múzeum áut na území strednej Európy. Aké skvosty môžme v ňom očakávať?

Na Slovensku čerstvo otvorili najväčšie múzeum áut v strednej Európe. Kde ho nájdeme?
Double Red Cars Museum

Značka Double Red sa medzi verejnosťou preslávila najmä výrobou a predajom oblečenia. Firma sa však pri svojich začiatkoch venovala najmä výrobe a predaju doplnkov a súčiastok pre vozidlá určené do ťažkého terénu. Double Red mal teda k autám už od svojho vzniku veľmi blízko, takže keď aktuálny majiteľ múzea v roku 2014 kúpil takmer schátranú budovu v Brezne neďaleko Banskej Bystrice, cieľ bol jasný. A tak začalo vznikať najväčšie múzeum áut v strednej Európe v spojení s hotelom a tématickou reštauráciou.

Double Red Cars Museum Double Red Cars Museum

Kapacita múzea je 74 exponátov, no už teraz si svoje miesto našlo 60 unikátnych kúskov, ktoré sa na rôzne poschodia expozície dopravovali pomocou špeciálneho výťahu. Nájdeme tu primárne autá zo 60. až 90. rokov minulého storočia, medzi ktorými menší chýbať také skvosty, ako napríklad Ferrari Testarossa, rôzne Porsche či Chevrolet Corvette generácie C3 s motorom o objeme 8.2 litra. Tento konkrétny kúsok je vybavený vstrekovaním nitroglycerínu, ktorý dočasne zvýši výkon a auto tak môže dosiahnuť rýchlosť 100 km/h v priebehu približne troch sekúnd.

Double Red Cars Museum Double Red Cars Museum

Expozícia sa skladá nie len zo súkromných áut majiteľa múzea, no najmä majiteľov a zberateľov naprieč celým Slovenskom, ktorý chceli svojim autom potešiť aj nadšencov motorizmu a širokú verejnosť. Múzeum svoje brány pre širokú verejnosť otvorilo len prvého júla, takže ak ste fanúšikom áut, máte o dôvod viac zavítať do Brezna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok