Wimbledon: Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále, postaví sa proti Talianovi Sinnerovi

TA3 TASR
3.7.2022 23:54

Srbský tenista Novak Djokovič bude súperom Taliana Jannika Sinnera vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Wimbledone. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v osemfinále Holanďana Tima van Rijthovena 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

Fenomenálny výkon Djokoviča stačil na Sinnera, postúpil do semifinále Wimbledonu
TASR/AP

Držiteľ voľnej karty, ktorý je vo svetovom rebríčku ATP nA 104. mieste, favorita trápil, výborne podával a účinne využíval bekhendový slajz. Od začiatku tretieho setu všal na centri dominoval Djokovič.

Sinn prvýkrát v kariére postúpil do wimbledonského štvrťfinále, keď v pozícii turnajovej desiatky zvíťazil nad nasadenou päťkou Španielom Carlosom Alcarazom 6:1, 6:4, 6:7 (8), 6:3.

"Dnes to bol špeciálny deň. Wimbledonský center oslavuje storočnicu a som rád, že som k tomu prispel kvalitným tenisom. Carlos je na každom povrchu veľmi nepríjemný súper. Dokáže vrátiť aj nemožné, všetko vybehá. Je to milý človek a klobúk dolu, čo v takom mladom veku už dosiahol. Po prehratom tajbrejku, v ktorom som nevyužil tri mečbaly, to nebolo jednoduché. Pred začiatkom štvrtého dejstva som sa však dokázal dobre skoncentrovať a dotiahol som zápas do úspešného konca," uviedol taliansky daviscupový reprezentant v pozápasovom rozhovore.

Belgičan David Goffin sa stal prvým štvrťfinalistom, keď vyradil nasadenú dvadsaťtrojku Američana Francesa Tiafoea po päťsetovom boji 7:6 (3), 5:7, 5:7, 6:4, 7:5. Celkovo zahral 58 winnerov vrátane 18 es. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti domácemu Britovi Cameronovi Norriemu, ktorý ako nasadená deviatka zdolal Američana Tommyho Paula 6:4, 7:5, 6:4.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok