Slovenskí hádzanári v prípravnom dueli zdolali Alžírsko

TASR TA3
28.12.2012 22:29

Slovenskí hádzanári vyhrali v piatkovom prípravnom medzištátnom stretnutí v Trnave nad účastníkom blížiaceho sa svetového šampionátu Alžírskom jednoznačne 31:24. Strelecky sa darilo najmä Martinovi Straňovskému, ktorý zaznamenal 10 gólov.

Slovenskí hádzanári v prípravnom dueli zdolali Alžírsko
SITA

Zverenci trénera Petra Dávida sa v Trnave zostanú pripravovať do nedele, začiatkom januára ich čaká Novoročný turnaj v Brne a Hodoníne, kde sa postupne stretnú s Českom (4.1.), Poľskom (5.1.) a Maďarskom (6.1.).

Prípravný zápas v Trnave:
Slovensko - Alžírsko 31:24 (14:9)
Zostava a góly SR: Štochl, Paul - Straňovský 10/3, Kucharik 4, Kalafut 3, Vadkerti 3, Mažár 2, Polakovič 3, Guzy 2, Dudáš 1, Urban 1, Volentics 1, Ďuriš 1, Szücs. Rozhodovali: Sivák, Oťapka, vylúčenia: 5:8, 7m hody: 3/3 - 0, 1000 divákov.

Slováci bez viacerých opôr a s omladeným tímom od začiatku diktovali tempo hry. Už na začiatku si vypracovali dvojgólový náskok, ktorý postupne narastal najmä vďaka strelecky disponovanému Straňovskému i viacerým dobrým zákrokom Štochla. Polčas vyhrali domáci o päť gólov, krátko po zmene strán už viedli 18:10. Alžírčania ako účastník MS ukázali málo, navyše si vyslúžili aj dve červené karty. Slovenskí reprezentanti si udržiavali pohodlný náskok až do konca a zaslúžene triumfovali.

Peter Dávid, tréner SR: "Odohrali sme zápas, ktorý bol pre obe strany veľmi dobrou prípravou. Nastúpili sme proti pohyblivému súperovi a hoci nám chýbalo niekoľko opôr, dokázali sme si s ním bez väčších problémov poradiť. Od 15.-20. minúty sme viedli a tento náskok sme si udržiavali až do konca. Teší ma nasadenie hráčov, aj hra v útoku. Stretnutie splnilo moje očakávania, hodnotím ho určite pozitívne. Vážim si aj divákov, nečakal som, že na zápas príde taká bohatá návšteva."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok