Ďalšia tragédia na slovenských cestách. Zrážku s nákladným autom neprežil 75-ročný muž

TA3 TASR
1.7.2022 16:10

Vážna dopravná nehoda pri obci Slanec v okrese Košice-okolie si v piatok vyžiadala život 75-ročného vodiča. Došlo k nej krátko pred 10.30 h na ceste smerom na Slanské Nové Mesto, informovala polícia.

polícia policajná páska 1140 px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann (Ilu)

Podľa doterajších zistení vodič z okresu Košice-okolie s vozidlom značky Suzuki Vitara pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, a pri prejazde pravotočivej zákruty s obmedzením rýchlosti na 70 kilometrov za hodinu prešiel do protismeru. 

Tam v tom čase 70-ročný vodič viedol nákladné vozidlo zn. Avia, ktorý napriek snahe už nedokázal zrážke zabrániť. Pravdepodobne po bočnom kontakte dostalo osobné auto balans, zišlo z cesty, prevrátilo sa a nakoniec ostalo stáť na kolesách.

"Vodiča Suzuki si do svojej opatery na mieste prevzali leteckí záchranári a s ťažkými zraneniami ho previezli do nemocnice. Žiaľ, aj napriek snahe záchranárov vodič krátko po prevoze v nemocnici svoj boj o život prehral," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Dychová skúška šoféra nákladného auta prítomnosť alkoholu nepotvrdila. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý vodič, bude zisťované pri nariadenej pitve. 

Počas dokumentovania nehody bol úsek cesty v jednom smere neprejazdný a premávku riadili príslušníci Policajného zboru. Okolnosti nehody budú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok