Plán zvyšovania platov zdravotníkov je na stole, ubezpečil Lengvarský na stretnutí Čaputovú

TA3 TASR
1.7.2022 15:41

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským k téme zvýšenia platov zdravotníkov. "Uistil ma, že na rokovacom stole už leží realistický plán so scenármi zvýšenia miezd, ako zdravotníkom v čase rastúcich životných nákladov pomôcť," uviedla na sociálnej sieti.

Plán zvyšovania platov zdravotníkov je na stole, ubezpečil Lengvarský na stretnutí Čaputovú
Facebook/Zuzana Čaputová

Lengvarský ešte v apríli avizoval, že platy zdravotníkov by sa mohli vyriešiť do konca júna. Do stanoveného termínu to chcel stihnúť aj minister financií Igor Matovič. Rokovania naďalej prebiehajú. Hlava štátu verí, že k dohode dôjde čoskoro.

Prezidentka sa na stretnutí informovala aj o prípravách rezortu na ďalšiu pandemickú vlnu ochorenia COVID-19 a poďakovala za prípravu zákona o dlhodobej a paliatívnej starostlivosti, ktorú v stredu schválil parlament. Víta aj rozhodnutie o financovaní výstavby nemocníc v Martine a na bratislavských Rázsochách.

"Rozhodnutie k plánu na stavbu dvoch nemocníc v Bratislave a Martine je dlho očakávaná, odkladaná, ale dobrá správa pre naše zdravotníctvo, v ktorom máme síce obetavý a kvalifikovaný personál, ale nie najmodernejšie nemocnice," uviedla. Podotkla, že súčasťou plánu je aj výstavba a rekonštrukcia ďalších menších nemocníc. "Mám radosť, že investičný dlh nášho zdravotníctva by sme mohli začať čoskoro splácať," doplnila.

Vláda v piatok rozhodla o tom, že z plánu obnovy sa bude financovať výstavba nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine. Ďalšie výzvy na čerpanie zdrojov z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc má ohlásiť v septembri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok