Počet obetí ruského útoku na Odesu stúpol na 20. Rakety zasiahli civilné ciele

TA3 ČTK
1.7.2022 07:31

Na dve desiatky stúpol počet obetí ruského nočného raketového útoku v dedine Serhijivka pri Odese na juhozápade Ukrajiny, uvádza ruskojazyčný web BBC. Medzi 20 mŕtvymi je aj jedenásťročný chlapec, medzi štyrmi desiatkami z ranených je šesť detí a tehotná žena. Predchádzajúca bilancia bola 18 mŕtvych a 38 ranených.

"V dôsledku útoku strategických lietadiel Tu-22 zo strany Čierneho mora na Bilhorodsko-Dnistrovskyj okres tromi raketami Ch-22 bol zasiahnutý viacpodlažný dom a dve rekreačné zariadenia," informovalo dnes Južné veliteľstvo ukrajinských síl. Agentúra Reuters pôvodne uviedla, že zasiahnutý obytný dom je priamo v Odese.

Medzi obeťami útoku sú dve deti, medzi zranenými sú štyri deti a jedna tehotná žena. Pri zničenom dome pracujú záchranári, v troskách pátrajú po prípadných preživších. Zástupca šéfa oblastnej správy Serhij Bratčuk už skôr povedal, že bol skoro úplne zničený jeden vchod v bloku deväťposchodových domov a že v dôsledku výbuchu začala horieť aj susedná budova.

Ruskojazyčný servis britskej stanice BBC píše, že ide o druhý ruský útok na Odeskú oblasť za posledných menej ako 24 hodín. Vo štvrtok počas dňa dve ruské rakety dopadli v tomto regióne, podľa miestnych úradov nespôsobili materiálne škody ani nikomu neublížili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok