Fico s Kaliňákom sa obrátili na Žilinku. Žiadajú, aby ich obvinenia zrušil paragrafom 363

TA3 Markíza TASR
30.6.2022 15:05

Predseda strany Smer-SD Robert Fico a exminister vnútra Robert Kaliňák sa obrátili na generálneho prokurátora Maroša Žilinku so žiadosťou o to, aby v ich prípadoch využil paragraf 363.

Fico s Kaliňákom sa obrátili na Žilinku. Žiadajú, aby ich obvinenia zrušil paragrafom 363
TASR/Martin Baumann

Informovala o tom televízia Markíza na svojom webe. 

„Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky bol dňa 15. júna 2022 doručený návrh na postup podľa § 363 a nasledujúce Trestného poriadku, o ktorom doposiaľ rozhodnuté nebolo," uviedol pre televíziu Markíza hovorca hovorca GP SR Dalibor Skladan. Skladan zároveň pre televíziu potvrdil, že doteraz nebolo rozhodnuté ani o sťažnosti, ktorú Fico aj Kaliňák podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia.

Paragraf 363 dáva generálnemu prokurátorovi právomoc zrušiť právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta v prípravnom konaní, ak bol týmto rozhodnutím porušený zákon.

Vyšetrovateľ NAKA v apríli v rámci akcie Súmrak obvinil Fica a exministra vnútra Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok