HC Lev Poprad nestačil na domácom ľade na Avangard Omsk

TA3, SITA
31.10.2011 22:25

HC Lev Poprad - Avangard Omsk 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

HC Lev Poprad nestačil na domácom ľade na Avangard Omsk

Hráči HC Lev Poprad podľahli v pondelkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na vlastnom ľade ruskému Avangardu Omsk 1:3. Skóre duelu otvoril v 10. min Alexander Frolov, v 19. min zvýšil náskok favorita Roman Červenka. Pri oboch góloch Omsku asistoval Platonov. Na začiatku tretej tretiny síce dosiahol kontaktný gól Ľuboš Bartečko po prihrávke reprezentačného kolegu Ladislava Nagya, o triumfe hostí však s definitívnou platnosťou rozhodol svojim druhým gólom Červenka.

HC Lev Poprad - Avangard Omsk 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Góly: 43. BARTEČKO (NAGY) - 10. A. Frolov (Platonov), 19. Červenka (Ljamin, Platonov), 56. Červenka (M. Škoula)
Vylúčenia: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali:S. Gusev, A. Belov - A. Sadovnikov, D. Tarasov,4500 divákov (vypredané)

Zostavy:
HC Lev: Duba - Pilař, Klouček, Hunkes, Sigalet, Mezei, Lewis, Jank - Bartečko, V. Nedorost, Nagy - Špirko, J. Mikúš, Netík - Rudolf Huna, Balán, Chabada - Fabricius, E. Lundberg, Sekáč - Da Silva
Avangard Omsk: Rämo - M. Škoula, Rjabikin, Ljamin, Pervišin, Belov, Pivcakin - Averin, D.Sjomin, Červenka - Perežogin, Kurjanov, Popov - Platonov, S.Kalinin, A. Frolov - Nešterov, Ivanov, Berdnikov - Pervušin

Hokejisti popradského tímu začali súboj so silným súperom platonickým tlakom, ktoré však vylúčením narušil Netík. V následnej presilovke si Omsk nevytvoril vážnejšiu príležitosť a Lev tak prvé nebezpečie zažehnal. Hostia mali viac z hry a dokázali Poprad zatlačiť vo vlastnej tretine. Duba sa musel mať na pozore, keď manévroval Frolov, v dobrej šanci sa ocital i Ivanov, no zo sľubnej pozície prestrelil. V 9. minúte sa do útoku rútil Špirko, jeho príklep gólom neskončil. Omsk svoju prevahu zúročil a skóre otvoril Frolov - 0:1. Domáci mohli vyrovnať, keď sa Netík rútil na Räma, fínsky gólman však jeho forhendový blafák vystihol. Hostia v prvej časti jasne dominovali a dve minúty pred sirénou jasne predviedli prečo. Platonov za útočnou modrou posunul puk na Ljamina, ktorý krížnym pasom našiel Červenku a český útočník do prázdnej brány pridal druhý gól.

Lev mohol na začiatku druhej časti streliť kontaktný gól, Fabricius prihral Sekáčovi pred Räma, ale puk neskončil v sieti. V početnej výhode po vylúčení Červenku pálil na bránu Hunkes, odrazený puk do poloprázdnej brány v "neupratal" Mikúš a Poprad bol stále bez gólu. V ďalšej sľubnej šanci sa ocital Chabada, v dobrej pozícii však netrafil puk. V 31. minúte bol blízko prelomenia streleckej smoly Nedorost, Rämö pri jeho dorážke znovu predviedol svoje kvality. Rulíkovi zverenci mohli inkasovať vo vlastnej presilovke, blízko k tretiemu gólu Omsku boli Perežogin s Frolovom. V 36. minúte hrali hostia dvadsaťsekundovú presilovku o dvoch hráčov a Frolov po krížnom pase Škoulu stroskotal na Dubovi. Omsk v týchto momentoch nevedel vyprodukovať finálnu prihrávku a Červenka omylom vysunul do brejku Bartečka, ten tiesnený neskóroval. Vzápätí Lewis vysunul do brejku Nedorosta a Rämö zase predviedol svoje nesporné kvality.

Vypredané domáce tribúny premiérovo potešil kapitán HC Lev Ľuboš Bartečko, ktorý v početnej výhode v úvode tretej časti zužitkoval Nagyovu prihrávku a prekonal bezmocného gólmana - 1:2. Vyrovnanie mali následne na hokejkách Huna či Špirko, no neuspeli. Omsk sa sústredil na pozorné bránenie stredného pásma a súpera nútil strieľať zo strednej vzdialenosti. Odpor domácich Avangard definitívne zlomil v záverečnej päťminútovke, keď sa Červenka presadil v početnej výhode strelou od modrej.

Hlasy:
Radim Rulík (tréner Popradu): "Nemáme za sebou zlý zápas. V prvej tretine sme urobili dve taktické chyby. Jednak nebola dobrá obranná hra v našom pásme a nehrali sme ani obranu stredného pásma, za čo nás súper trestal, keďže má výborných hráčov. V druhej časti sme napriek viacerým šanciam nedali gól, čo ovplyvnilo našu hru. Keby sme dali gól ešte pred druhou prestávkou, mohli sme s výsledkom niečo urobiť, no za stavu 2:1 už Avangard zahral v tretej tretine výborne takticky. Namiesto toho, aby sme v závere hrali nejakú presilovku, tak sme boli nedisciplinovaní a museli sa brániť. Zbytočný faul v útočnom pásme nás možno stál bod. Aj za nepriaznivého stavu sme sa však nevzdali a hráči v danej chvíli odviedli to, čo v nich je."

Rostislav Čada (tréner Omsku): "V prvej tretine sme hrali v dobrom pohybe, kombinovali sme. Dvojgólové vedenie nás zbytočne uspokojilo a v druhej časti sme prenechali iniciatívu domácemu mužstvu. Dostať sa späť do hry nás stálo mnoho síl a vylúčení, ktoré sme však vydržali. Za dobrý výsledok môžme ďakovať nášmu gólmanovi a bojovnosti celého tímu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok