Ovocné pohladenie pre celé telo: Banány sú skvelé na lakte, jablká na dekolt

TA3/zm
1.7.2022 08:00

Či už máte ovocie zo záhrady alebo z obchodu, je skvelé nielen na jedenie. Masky na pleť z ovocia sú pomerne známe, ale vedeli ste, že môžete sladkými plodmi rozmaznávať celé telo?

Ovocné pohladenie pre celé telo: Banány sú skvelé na lakte, jablká na dekolt
Pexels

Rituály pre krásu môžete odteraz absolvovať za výdatnej pomoci ovocia. Nielen citrusy, ale aj banány či jablká sú skvelé pre krásu celého tela.

Papája na hladké ruky

Toto tropické ovocie je plné mastných kyselín, ktoré prospejú suchým alebo starnúcim rukám. Popučenú dužinu papáje zmiešajte s lyžičkou jogurtu a medu. Zmes naneste na ruky a zabaľte ich do potravinovej fólie na 10 minút.  

Banán na lakte

Trápi aj vás drsná koža na lakťoch prípadne kolenách? Žiaden problém pre banán. Šupka tohto ovocia je plná živín a dokáže pokožke dodať potrebnú hydratáciu. Ak by ste chceli ešte silnejší zábal, použite priamo dužinu. Banán len rozpučte s tromi lyžicami tvarohu alebo jogurtu a získate zmes, ktorú nanesiete na lakte na 20 minút.      

Jablká na dekolt

Iste viete, že koža v dekolte často starne rýchlejšie ako tvár, pretože sa o ňu toľko nestaráme. Vytiahnite tajnú zbraň v podobe jabĺk, ktoré sú bohaté na vitamín E. Stačí toto ovocie olúpať, nastrúhať najemno, pridať dve lyžice mlieka a lyžicu medu. Zmes naneste na dekolt a nechajte pôsobiť 15 minút.    

Limetky pre nohy

Opúchajú vám v horúčavách nohy, alebo nosíte celý deň v práci podpätky a potrebujete chodidlám uľaviť? Pripravte si limetkový kúpeľ, ktorý je pre končatiny rovnako osviežujúci, ako keď si tieto citrusy vytlačíte do limonády. Postačí vám šťava z dvoch väčších limetiek, ktoré môžete v teplej vode zmiešať aj s morskou vodou.  

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok