Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali s Kanadou

SITA
28.12.2012 14:06

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v piatkovom stretnutí B-skupiny na majstrovstvách sveta juniorov v ruskej Ufe s favorizovanou Kanadou 3:6. Mladí Slováci hrali s javorovými listami dlho vyrovnanú partiu.

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali s Kanadou
CTK

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v piatkovom stretnutí B-skupiny na majstrovstvách sveta juniorov v ruskej Ufe s favorizovanou Kanadou 3:6. Mladí Slováci hrali s javorovými listami dlho vyrovnanú partiu, vyhrávali 2:0 i 3:1, ale napokon sa prejavili skúsenosti a kvality zámorského tímu. Kanaďania napokon vývoj stretnutia obrátili. Slovensko ešte na MS do 20 rokov kanadský tím nezdolalo. Zverenci Ernesta Bokroša sa najbližšie predstavia na šampionáte v nedeľu 30. decembra, keď o 15.00 SEČ nastúpia v dôležitom zápase proti Nemecku. Slovensko má v tabuľke B-skupiny na svojom konte 1 bod za remízu v riadnom hracom čase s Ruskom.

Súboj s Kanadou nedohral obranca Patrik Luža, ktorý sa zranil po tvrdom zákroku Anthonyho Camaru v druhej tretine. 

Výsledok - B-skupina:

Kanada "20" - Slovensko "20" 6:3 (0:2, 4:1, 2:0)

Góly: 23. Strome (Drouin, Rielly), 32. Rielly (Scheifele, Nugent-Hopkins), 36. Rattie (X. Ouellet, Rielly), 40. Scheifele (X. Ouellet, Reinhart), 44. Nugent-Hopkins (Huberdeau), 48. Strome (Wotherspoon) - 3. M. Daňo (Matis, T. Mikúš), 16. T. Mikúš (Reway, M. Daňo), 31. M. Daňo (Bagin)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: 14. Lipon 5+DKZ za napadnutie hlavy, 26. Camara (obaja Kan.) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Levonen (Fín.) - Haster (Švéd.), Jucers (Lot.), 4400 divákov. 

Zostavy:

Kanada "20": Subban - Harrington, D. Hamilton, X. Ouellet, Reinhart, Rielly, Wotherspoon, R. Murphy - Huberdeau, Scheifele, Nugent-Hopkins - Ritchie, Drouin, Strome - Danault, McNeill, Lipon - Camara, MacKinnon, Rattie

Slovensko "20": A. Nagy - Čerešňák, Nechala, Rusina, Bagin, Luža, Korím, Bajaník, Buri - M. Daňo, Matis, T. Mikúš - B. Mráz, Bíreš, R. Mráz - Uhrík, Reway, Kolena - B. Rapáč, Fujerík, D. Hudec 

Slováci mali výborný úvod a už v 3. min po akcii Matisa a chybe brankára Subbana otvoril skóre Marko Daňo. Kanaďanov aktívna hra Slovákov mierne zaskočila, postupne sa však dostávali do tempa. Oba tímy si vypracovali viaceré šance. V 14. min putoval predčasne pod sprchy Lipon po faule na Nagya a Slováci využili dlhú presilovku - z ľavej strany prekonal kanadského brankára švihom Tomáš Mikúš. Slovenský tím viackrát podržal brankár Adam Nagy, ktorý predviedol skvelý zákrok najmä v závere prvej tretiny po veľkej šanci Nugenta-Hopkinsa.

Druhú časť hry začali Kanaďania tlakom, z ktorého vyťažili prvý gól - spomedzi kruhov sa presadil Strome. Javorové listy hrali agresívne a tvrdo, v 27. min to prehnal s aktivitou Camara a aj on putoval do šatne. Obrancu Patrika Lužu vyniesli po jeho zákroku na nosidlách. Slováci využili aj druhú dlhú presilovku, na pravom kruhu dostal Daňo prihrávku od Bagina a nekompromisne prekonal Subbana - 1:3. Kanaďania ešte viac stupňovali tempo a nútili súperov k faulom. Vďaka tomu do konca druhej časti hry otočili skóre. V 32. min pri presilovke piatich proti trom znížil Rielly, o štyri minúty neskôr vyrovnal Rattie. Favorita poslal do vedenia pre odchodom do šatní v rovnovážnom stave Scheifele.

V záverečnej časti hry sa Slováci ešte snažili urobiť niečo s výsledkom, Kanaďania však hrali už v pohode, kontrolovali vývoj a nekompromisne premieňali ponúknuté príležitosti na skórovanie. V 44. min potrestal chybu slovenskej obrany Nugent-Hopkins a potom ďalšiu aj Strome. Slovenskí hráči sa dostávali k zakončeniu, ale už sa nepresadili. Kanaďania kontrolovali hru a napokon dosiahli na turnaji druhé víťazstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok