Korčok o Švédsku a Fínsku v NATO: Nejde o agresívny krok. Je to dobrá správa aj pre Slovensko

TA3
29.6.2022 14:57

Na summite Severoatlantickej aliancie v Madride je aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Prizvanie Švédska a Fínska k NATO označil za dobrú správu aj pre Slovensko. Bezpečnosť je podľa neho v týchto časoch mimoriadne dôležitá.

"Toto nie je žiadny agresívny krok ani expanzia Aliancie bližšie k ruským hraniciam. Nebyť tejto agresie Ruska, tak by sa Fínsko ani Švédsko nestávali členmi NATO," reagoval minister zahraničných vecí Ivan Korčok na aktuálne dianie v súvislosti s prizvaním Švédska a Fínska do NATO.

Podľa neho je to dobrá správa pre všetkých občanov Slovenska, pretože ide o posilnenie kolektívnej obrany. "Zvýšili sa aj počty vojakov, ktoré vieme mobilizovať," dodal.

Odkaz Aliancie Rusku je podľa Korčoka jednoznačný - skončite nezmyselnú vojnu. "Rusko si svojím správaním vyžiadalo jasné pomenovanie, že je hrozbou. NATO by nikdy k niečomu takému nedospelo samé od seba," uviedol s tým, že vzťahy vo svete sú napäté. "NATO nie je vo vojne s Ruskom, ale je pravdou, že vďaka obrane, ktorú máme prostredníctvom NATO, môžeme individuálne pomáhať Ukrajine," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok