Hyundai zverejnil skicu pripravovaného sedanu Ioniq 6

TA3/SZ
29.6.2022 11:00

Pripravovaný elektrický sedan bude ďalším prírastkom do rodiny modelov Ioniq. Automobilka plánuje v najbližších hodinách odhaliť finálny vzhľad, no parametre si ešte nechá pre seba

Hyundai zverejnil skicu pripravovaného sedanu Ioniq 6
Hyundai

Hyundai nedávno ohlásil koniec výroby pôvodného modelu Ioniq, ktorý bol zakladateľom modelového radu Ioniq. Portfólio elektrických modelov však okrem aktuálneho Ioniq 5 najnovšie oživí prichádzajúci Ioniq 6 vychádzajúci z konceptu Prophecy. Pripravovaný elektrický sedan, ktorého prvé skice automobilka najnovšie odhalila bude disponovať veľmi efektívnou aerodynamikou, ktorej je podriadené dá sa povedať celé auto. Už pri letmom pohľade na dizajnovú skicu je jasne vidieť karosériu v tvare kvapky, čo napovedá bezkonkurenčné aerodynamické vlastnosti.

Hyundai Hyundai

Novinka bude podľa všetkého vybavená 800 voltovou architektúrou elektrickej siete, čo napovedá rýchle nabíjanie až do rýchlosti 350 kW. Kapacita akumulátoru, dojazd, ako aj ďalšie technické parametre si automobilka necháva pre seba. Známe je však použitie podvozkovej platformy E-GMP s dlhším rázvorom a priestranným interiérom. Ioniq 6 oficiálne spoznáme už v najbližších hodinách. Predstavenie bude však podľa všetkého zamerané najmä na dizajn a detailné parametre zverejní značka neskôr. Máme sa teda určite na čo tešiť.

Témy: Hyundai
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok